Voor je start met de bouw van een zwembad…

Wanneer je van plan bent een zwembad te bouwen, krijg je vaak enkel de nadelen ervan te horen. Erger nog: er worden soms ware gruwelverhalen verteld. ‘Het vergt ontzettend veel onderhoud’, ‘het is een ziekteverspreider’ en ‘je zal er nauwelijks van kunnen genieten’ zijn vaakgehoorde uitspraken.

Toegegeven, de bouw van een zwembad is niet alleen rozengeur en maneschijn, maar louter kommer en kwel is ook fel overdreven. Met de volgende tips kan je voortaan de ergste vooroordelen weerleggen. En wat belangrijker is: je zal kunnen genieten van een heerlijke plons in je nieuwe zwembad.

De aankoop

De aankoop van een zwembad is niet hetzelfde als de aanschaf van, pakweg, een auto. Bij auto’s doet de keuze van de distributeur er in feite niet zoveel toe aangezien we kiezen voor merken die we vertrouwen. Bij zwembaden is het echter zeer belangrijk om met de juiste verkoper in zee te gaan. Elke zwembadverkoper en –bouwer hanteert andere standaarden. Informeer je dus goed. Je kan niet genoeg vragen stellen.

Vraag rond

Aangezien het kiezen van de juiste zwembadconstructeur zo belangrijk is, kan je maar beter de juiste uitkiezen. Dat kan je door, zoals gezegd, je uitgebreid te informeren bij de verkoper in kwestie, maar dat kan je tevens door navraag te doen bij mensen die (recent) een zwembad plaatsten.

De keuze

Kies niet enkel die zaken die mooi ogen. Denk ook aan het onderhoud ervan. Mooi design is namelijk niet altijd even eenvoudig te onderhouden. En laat onderhoud nu net zeer belangrijk zijn voor de veiligheid van zwembaden. Zorg bij de bouw van een zwembad altijd voor voldoende bescherming van diegenen die zich niet zelf kunnen beschermen.

De prijs

Een indicatie dat de zwembadconstructeur niet helemaal koosjer is, is een erg afwijkende lage prijs. Een zwembad moet je zien als een investering. Je kan dus maar best investeren in kwaliteit. Het zal je later veel onderhoudskosten én ergernis besparen.

Het contract

Erg belangrijk is ook om je contract goed na te lezen. Onderteken niets dat je niet begrijpt. Houd in je achterhoofd dat een contract zowel jezelf als de zwembadconstructeur moet beschermen.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.