Fris je antieke houten meubels op

Kan je het stof zo wegblazen van je antieke meubels? Bedenk je opeens dat je de oorspronkelijke kleur van dat erfstuk toch al een hele tijd niet meer gezien hebt? Dan is het misschien de hoogste tijd om je antieke meubels eens een flinke opfrisbeurt te geven! Volg het stappenplan en voilà, je meubels zijn weer zo goed als nieuw!

Stap 1: maak de meubels schoon

Neem een stofdoekje en doe het stof af. Als je het stof afdoet voor je de meubels echt poetst, bespaar je jezelf een hoop werk. Neem daarna een zachte doek en een spuitbus meubelspray. Verstuif wat van de spray op het meubelstuk en ga er dan zachtjes overheen met het doekje.

Ga niet te hardhandig te werk: normaal is het voldoende als je gewoon een beetje het vuil van de meubels afveegt. Als je echt begint te schrobben, loop je kans dat je de beschermlaag beschadigt en dat je de was er afschraapt. Behandelen met zachtheid dus!

Stap 2: herstel de oude glorie

Als je meubels nu al terug in hun originele staat verkeren, kan je nu al stoppen en lekker genieten van een kopje koffie. Heb je toch het idee dat er nog wel wat meer werk aan de winkel is, dan gaan we verder met stap 2.

Er bestaan speciale producten die ervoor zorgen dat de oorspronkelijke kleur van een meubel weer tevoorschijn komt. Ook zorgen deze producten ervoor dat  kleine krasjes en probleempjes smelten als sneeuw voor de zon. Met andere woorden: waarom zou je zelf al die moeite doen (en misschien wel de kans lopen dat je de meubels beschadigt) als je een wonderproduct kan gebruiken. Informeer zeker eens bij de plaatselijke doe-het-zelfwinkel, daar hebben ze een uitgebreid scala van producten die je antieke meubels weer als nieuw maken.

Stap 3: beschermen

Met antieke meubels spring je het best altijd wat voorzichtiger om dan met andere meubels. Gebruik ook zeker een extra laagje was om je antieke meubels te beschermen. De was zorgt niet alleen voor een mooie glans maar houdt het meubelstuk ook nog eens in topconditie.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.