5 milieuvriendelijke natuurlijke schoonmaakmiddelen

Ben je het  beu om je huis steeds schoon te maken met milieuverontreinigende poetsmiddelen?  De volgende natuurlijke producten staan waarschijnlijk in je  keukenkast, werken even goed en zijn veel beter voor het milieu.

Azijn

Azijn heeft iedereen wel op voorraad.  Je kunt er gemakkelijk en snel vlekken, zeepresten en kalkaanslag mee verwijderen. Het is ook een uitstekend product om metalen voorwerpen mee te poetsen en slechte geuren  mee te verwijderen.

Citroensap

Citroensap verdrijft slechte geurtjes. Je kan er erg goed glas mee poetsen, vlekken op aluminium, in kleding, op koper en op porselein mee verwijderen.

Zout

Voorwerpen die aan het roesten zijn? Dan is zout een heel efficiënt middeltje. Om koper schoon te maken, kan je het zout mengen met wat citroensap.

Essentiële oliën

Essentiële oliën verspreiden een heerlijke geur en kunnen zo kwalijke geurtjes verdrijven, maar hebben ook een desinfecterende werking. Aan een paar druppeltjes heb je genoeg voor een hele dag!

Zuiveringszout

Zuiveringszout, ook wel bekend als natriumcarbonaat, is multifunctioneel. Het kan leidingen ontstoppen, glanzende oppervlakten laten blinken, zuren neutraliseren en moeilijke vlekken verwijderen.  Zuiveringszout kan ook slechte geurtjes uit je tapijten en stoffen bekleding verwijderen.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.