5 ultieme tips voor een origineel interieur!

Steeds vaker zie je dat interieurs op elkaar beginnen te lijken, denk dan aan wollige vloerkleden, Pampas pluimen, stalen kozijnen en quotes aan de muur. Het zijn items die je veel voorbij ziet komen in interieurs en dus ook in verschillende winkels. Tegenwoordig zijn er ook heel veel betaalbare woonwinkels en voor iedereen is het mogelijk om een trendy interieur te hebben. Dat is uiteraard hartstikke fijn maar echt een heel origineel interieur krijg je er niet mee. Wil je juist graag een keer wat anders in huis en wil jij je onderscheiden met de rest, lees dan snel verder voor 5 tips waarmee jij dit kunt realiseren. 

5 ultieme tips voor een origineel interieur!

Denk out of the box

Wanneer je op zoek bent naar een unieke sfeer voor je interieur is het handig om eerst na te denken over wat je eigen stijl is. Weet je niet zo goed wat je eigen stijl is, bezoek dan eens verschillende woonwinkels of speur het internet af. Denk ook vooral niet in hokjes als het gaat om interieur en een bepaalde stijl, denk juist out of the box. Dit kun je doen door bijvoorbeeld verschillende stijlen met elkaar te combineren en maak gedurfde keuzes. Kies bijvoorbeeld voor een opvallend item, zoals een te gekke stoel die de aandacht trekt. Of verf je muur niet in een kleur maar kies voor een houten wandbekleding voor een unieke uitstraling in huis.

Koop je items niet in één winkel

Ga je shoppen voor je interieur, koop dan zeker niet alles in één winkel. Dit is uiteraard heel makkelijk maar grote kans dat je een saai interieur koopt dat nog nét niet lijkt op de showroom van de meubelwinkel. Daarnaast hebben de meeste winkels toch een bepaalde stijl en wanneer je alles koopt in slechts één stijl, krijg je een saai huis. Ook is het vaak heel goed om niet alles in één keer te willen kopen. Neem je tijd en bezoek af en toe verschillende woonwinkels en verzamel stukje bij beetje items om je interieur meer eigen en uniek te maken. 

Ga naar de kringloop

Vergeet alle standaard woonwinkels en bezoek eens een kringloopwinkel of een antiekmarkt. Ga op zoek naar schatten voor in je huis, dit is ook nog eens super leuk om te doen! Koop bijvoorbeeld een leuk vintage kastje, een te gekke vaas of een leuk krukje dat perfect is voor die ene plant in huis. Koop je allerlei spulletjes voor je huis bij de kringloop, kleine kans dat je het in andere huizen ook ziet. 

Let niet te veel op trends

Trends zijn leuk om te volgen, ook in je interieur is het heus wel leuk om mee te gaan met een bepaalde trend. Maar let er ook zeker niet teveel op, het kan ook heel erg je eigen stijl en creativiteit in de weg zitten. Juist bij trends heb je ook het gevaar dat je het in elke interieur voorbij ziet komen. Combineer trendy met meer originele items voor een leuk effect in huis, mix het lekker met elkaar. 

Wees creatief en ga aan de slag met DIY

Ben je een beetje handig dan is het leuk om zelf lekker creatief bezig te gaan. Verander een kast met een lik verf en nieuwe handgreepjes in een uniek item. Of maak je eigen kunst voor aan de wand met verf en canvasdoeken. Of experimenteer met verschillende kleuren op de muur of maak je eigen meubels. Door zelf creatief aan de slag te gaan creëer je zonder twijfel een uniek interieur!

Tot slot, durf vooral out of the box te denken, laat je inspireren door verschillende stijlen en laat je creativiteit de vrije loop gaan. Door het toepassen van de bovenstaande tips kun jij ongetwijfeld van jouw interieur echt iets unieks maken.

Tags No Tags
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.