Waar moet je op letten bij het verven van een kamer?

Je hebt je verf gekozen en bent helemaal klaar voor de klus. Maar waar moet je nu op letten tijdens het verven van een kamer? Hier vind je alvast een handleiding.

Zorg voor alle materialen

Kwasten: kies voor degelijke verfkwasten die hun haar niet verliezen
Rollers
Verfpotten: Gebruik om te verven best plastic verfbakjes. Potten met een schroefdeksel zijn het meest geschikt om de verf in te bewaren.
Sponzen, lappen: om af te werken, schoon te maken, enz.
Plakband: om delen van de muur af te dekken en scheve lijnen te voorkomen
Afdekmateriaal: om je meubels en de rest van het interieur tegen spatten te beschermen kun je plasticfolie of katoenen lakens gebruiken

Lees het etiket

Voordat je begint met verven, kun je best het etiket aandachtig lezen.

Roer de verf om

Roer de verf grondig om tot ze een egale kleur vertoont. Sommige bestanddelen uit de verf zijn misschien komen bovendrijven of naar onder gezakt. Zo kan het pigment niet meer gelijkmatig verdeeld zijn over de verf.

Gebruik een plat houten roerstokje en draai van onder naar boven. Het is aan te raden ook tijdens het verven af en toe de verf om te roeren.

Schilderen

Begin met het schilderen van de randen van de kamer (plafond, deurlijsten, plinten, enz). Neem vervolgens de verfrol, doop hem in de verf en rol hem uit over de rooster in de bak.  Breng de verf aan in verticale banen en vervolgens in horizontale.

Pauzes nemen

Werk voordat je een pauze neemt eerst een volledig vlak af. Als je het verven langer onderbreekt, moet je de kwasten en rollen goed uitwassen.  Een verfkwast kun je schoonmaken in een kwastenreiniger of terpentine, daarna uitspoelen en laten drogen.

Vermijd stof

Vermijd stof in de kamer tijdens het aanbrengen van de laatste verflaag. Dweil de vloer of houd hem vochtig. Zorg ervoor dat er in andere delen van het huis niet gewerkt wordt.

Verluchten

Verlucht de ruimte na het verven. Als je de verwarming aanzet, kan je het drogen van de verf versnellen. Zorg ervoor dat het binnen niet tocht.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.