Hoe bescherm je je rozen tegen winterweer?

Ook in de winter hebben je rozen de nodige verzorging nodig. Hier lees je hoe je je rozen tegen het winterweer beschermt.

Begiet, nadat het de eerste keer gevroren heeft maar voordat de grond volledig bevriest, de bodem grondig met water. Knip dode of zieke stengels af en verwijder de bladeren en de zaden rond de basis van iedere plant.

Aanaarden

Breng in de late herfst verse compost aan en hoop dan zo’n 20 centimeter compost of aarde op rond de basis van iedere plant. Zo bescherm je de rozen tegen de impact van het strenge winterweer.

Klimrozen

Klimrozen hebben extra zorg nodig. Maak de stengels los van hun steuntjes, leg ze vervolgens op de grond en bedek ze met aarde. Maak de lange takken extra vast, zodat ze niet gaan zwiepen als het hard waait.

Rozenstruiken

Om rozenstruiken te beschermen, kun je de basis van de struiken bedekken met een 10 centimeter dikke laag van zanderig leem en compost. De belangrijkste stengels kun je bedekken met jute. Doe dit in de late herfst en verwijder de jutedoek en de helft van het mengsel in de lente, wanneer de rozen lekker beginnen ruiken.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.