Planten en huisdieren: een onmogelijke combinatie?

Huisdieren houden van planten. Of liever: ze houden ervan ermee te spelen en ze alzo te verknoeien. Soms houden ze ervan in de grond te graven en een boeltje te creëren. Andere keren richten ze hun aandacht dan weer op de bladeren. Maar telkens met hetzelfde resultaat: je planten begeven het.

Komt bovenstaande beschrijving je bekend voor? Dan ken je hoogstwaarschijnlijk de volgende tips nog niet. Want planten en huisdieren zijn wel degelijk te doen. Maar dan moet je wel volgende tips toepassen natuurlijk.

Haal die tandenstokers tevoorschijn

Een tijdelijke, maar efficiënte oplossing is het plaatsen van tandenstokers, of andere scherpe zaken, in de bodem van je planten. Je huisdieren zullen erdoor afgeschrikt worden en zullen hun interesse in je planten dan ook snel verliezen.

Ijzerdraad en stenen

Voor een meer permanente, maar niet minder creatieve, oplossing voor je plantproblemen neem je ijzerdraad en (kiezel-)stenen bij de hand. De stenen gebruik je om de bodem van je planten mee te bedekken. Met de ijzerdraad span je vervolgens je planten om. Zo worden je geliefde planten onbereikbaar voor je huisdieren. Maar het oog wil natuurlijk ook wat! In decoratiewinkels vind je ongetwijfeld mooie, decoratieve stenen die het interieur van je woning flatteren.

Peper en look

Om je planten te beschermen, moet je creatief zijn. Wat denk je van een peper- en lookspray? Je leest het goed, door het bespuiten van je planten met deze onaangename geur zullen je huisdieren je planten voortaan graag met rust laten. Mix daarom water, stukjes peper en lookpoeder en verstuif het mengsel over je planten.

Giftige planten

Indien je voorgaande tips naleeft, zal je er spoedig van overtuigd zijn dat planten en dieren wel degelijk een mogelijke combinatie kunnen zijn. Tenzij je giftige planten hebt staan natuurlijk. Aangezien dergelijke planten ernstige gezondheidsproblemen bij je huisdieren kunnen veroorzaken, kan je ze best verwijderen. De sagopalm, de kalanchoë en de kerstster zijn dergelijke, giftige, planten.

Sagopalm
Wanneer je huisdier in contact komt met deze plant, bijvoorbeeld door het eten van zijn bladeren, zijn de volgende ziektesymptomen hoogstwaarschijnlijk present: sterke dorst, maag- en darmontstekingen, kneuzingen en leverbeschadigingen.

Kalanchoë
Ook de Kalanchoë zet je beter niet wanneer je huisdieren hebt. Deze plant zal namelijk een abnormale hartslag of omvang van het hart veroorzaken.

Kerstster
Ook de kerstster of poinsettia is te vermijden. Haar melkachtige sap leidt tot irritatie van mond, ogen en maag. Daarnaast kan het ook hoofdbeving, mercurieel ptyalisme en krabwonden veroorzaken.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.