Tips voor een beter grasveld

In dit artikel kan je enkele tips vinden om je gras mooier, netter en gezonder te maken. Deze tips vormen een basis voor een goed onderhoud van het gras

De randen van het gras

Om te beginnen kan je best de grasranden goed onderhouden. Hierdoor zal je tuin en grasveld er al veel netter uitzien. Als je net je gras gemaaid hebt, zou je moeten kijken of er aan de rand nog stukken zijn waarvan het gras overhangt. Deze kan je wegknippen met een kniptang.

Elke lente kan je je randen heraanleggen, zodat je grasveld goed in vorm blijft. Om op een rechte lijn te knippen, gebruik een stuk hout dat je tegen de rand legt. Op deze manier kan je je grasrand zo recht mogelijk houden. Als je een boog maakt, is een oude pijp het beste middel om een mooie vorm te krijgen.

Er bestaat ook een oplossing voor kapotte grasranden. Hierbij zou je met een schop een rechthoek moeten spitten waarin langs de éne kant het kapotte of verdorven gras zit. Draai deze rechthoek dan 180°, zodat het kapotte gras in het midden van je grasveld ligt. Als je dit stuk daarna goed bemest en graszaadjes plant, zou je grasveld er weer zo ‘groen’ als nieuw uit moeten zien!

Onkruid verwijderen

Een beetje onkruid in de tuin kan geen kwaad, maar als het je toch begint te ergeren, pluk je het onkruid best met de hand. Hierdoor worden de wortels mee verwijderd, zodat het zich moeilijker terug kan beginnen uitzaaien. Er bestaan natuurlijk ook speciale onkruidverdelgers, te koop in de winkel.

Gras maaien

De truc hier is om je gras vaak genoeg te maaien, maar er telkens niet te veel van af te doen. In het begin van het voorjaar zet je je grasmaaier best op 3 cm, en maai je het gras eenmaal per week. Wanneer het zomer wordt en dus alles sneller bloeit, verlaag je de hoogte naar 2 cm terwijl je dan wel tweemaal per week maait.

Verdorven gras

Gras gaat snel dood wanneer er te vaak op wordt gelopen, of tijdens een droogteperiode. Het eerste probleem kan je vermijden door stenen te plaatsen op de stukken waar het wandelpad is. Geraakt je gras verdorven door een grote droogteperiode, is het beter om niet te veel water over het gras te sprenkelen, maar eerder te wachten tot het weer herfst is en je gras weer groen kan worden!

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.