Zaai je eigen grasveld

Je eigen grasveld zaaien is goedkoper, en veel beter voor je toekomstig gras! Als je begint zelf je grasveld aan te leggen, doe je dit met behulp van graszaadjes. Er zijn verschillende soorten zaadjes waaruit je kan kiezen, waaronder vele mixen van de verscheidene soorten.

Gras zaaien met graszaadjes heeft een aantal voordelen. Zoals gezegd is het goedkoper dan wanneer je jezelf een grasveld aanschaft dat al half volgroeid is. Deze manier van gras zaaien zorgt er ook voor dat je meer kans hebt op mooi gras bij moeilijkere ondergronden.

De beste periode om te beginnen is de late zomer, wanneer het al bijna herfst is. Het weer is dan vrij vochtig, de bodem nog warm en er is minder kans op onkruid.

Als je hierop niet kan wachten, kan je het altijd proberen tijdens de lente. De enige voorwaarde is dan dat je de zaaigrond voldoende water moet geven om het gras te kunnen laten groeien. Zoiets is dus absoluut onmogelijk in het midden van de zomer.

Van start gaan

De eerste stap is het verwijderen van alles wat er op de te bezaaien bodem ligt. Denk aan oud gras, onkruid, stenen, en ander vuil. Daarna kan je met een hark de bodem gelijk en even maken.

Als dit gebeurd is, wandel je nog eens op de grond en stamp je met je voeten de grond weer aan, waarna je weer de hele boel harkt.

Dan is het tijd om te zaaien. 50 gram zaad per vierkante meter zou voldoende moeten zijn. Verdeel deze 50 gram nog eens in de helft, en spreid beide helften in een tegengestelde richting over het vierkant. Ga zo heel je grasveld af. Als dit klaar is, hark je de grond best nog een keer lichtjes. Vergeet vooral geen water geven!

Enkele tips bij de nazorg

Probeer je nieuwgeboren grasveld te beschermen van mensen die niet weten dat jij aan het zaaien bent. Baken je grenzen af.

Vogels houden van zaadjes, je kan hen afleiden van de jouwe door een net te plaatsen met andere zaadjes, van bijvoorbeeld fruit.

Kleine grasplantjes kunnen zich nog niet beschermen tegen onkruid. Verwijder dus het onkruid tijdig door hen met de hand uit de grond te trekken.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.