Laat de lente in je huis

Na een warm interieur voor je winters huis, is het tijd om de lente binnen te laten. Breng licht en leven binnen met behulp van slechts enkele tips. Maak van de grote schoonmaak eens een grote verandering en ga verder dan gewoon stof afvegen. Er is een waaier aan mogelijkheden, hieronder staan enkele voorbeelden beschreven.

Je gordijnen vervangen

Het is maar even werk om je zware winterse gordijnen te vervangen door een aantal die je huis een ware lente boost zullen geven. Hang lichte gordijnen op, zowel van kleur als van textuur. Als je je ramen open zet, zullen ze wapperen met de frisse lentelucht. Verschillende patronen zijn in: bolletjes, bloemetjes, of decoratieve krullen.

Je kan ook de roedes van je gordijnen vervangen. Een ander ophangsysteem kan namelijk bijdragen tot frisheid. Met de hand gemaakte ijzeren roedes zijn tegenwoordig in de mode.

Natuurlijke elementen

Maak je kamers ook frisser met allerlei natuurlijke elementen. Daarbij kan je denken aan fruit, kiezelsteentjes en grotere stenen om je huis op te fleuren. De lente binnenhalen doe je pas als je deze natuurlijke voorwerpen kan samenbrengen in een mooi geheel.

Een leuk idee is om een glazen urne te kopen, waarin je leuk gekleurde kiezelsteentjes doet. Je kan ze ook opvullen met fruit, zoals citroenen of limoenen. Maak een fijn contrast door bijvoorbeeld de bodem te vullen met fruit zoals de citroenen, en daarna een paar bloemen uit de urne te laten komen.

Was je ramen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar toch is het niet zo. Was je ramen! Zowel aan de binnenkant als de buitenkant. De lentezon zal zo veel makkelijker in je huis komen, en je hebt ook een beter zicht op de buitenwereld wanneer je door je ramen kijkt.

Je kan zelf je ramen wassen, of een professionele ramenwasser laten komen. Als je beslist om dit zelf te doen, investeer je best in goed materiaal.

Een kleine tip: droog je ramen af met krantenpapier. Het is nog beter als je onbedrukt krantenpapier in een verpakkingsfirma kan vinden. Deze speciale textuur van papier geeft afgewassen ramen zonder strepen.

Versieren met bloemen

Wat zou de lente zijn zonder bloemen? Plaats verschillende kleurvolle bloemen in je huis, en het geheel zal er al veel beter uitzien.

Probeer ook eens iets anders dan de typische bloemenpotten. Experimenteer met verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld retro theepotten die niemand meer gebruikt.

Een andere modetrend is versieren met bamboe. Plaats enkele bamboetakken in een grote pot, en bind ze samen. Dit zal een zeer stijlvolle look geven.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.