Don’ts bij het decoreren

De kunst van decoreren is niet iedereen gegeven. En zelfs al ben je er graag mee bezig in je vrije tijd, dan is het zelfs nog moeilijk om te weten wat je zeker niet mag doen als je je huis of appartement inricht en decoreert. Hier is een lijstje van dingen die je absoluut niet mag doen:

1. Maak je eigen keuzes en laat niemand voor jou kiezen.

Hulp vragen is natuurlijk normaal, maar verder dan advies mag het niet gaan. Het is jouw plek, dus jij maakt de eindbeslissing.

2. Niet eerst schilderen.

Verf vind je in alle kleuren van de regenboog. Als je eerst begint met je bekleding, tapijt en textiel, kan je daarna nog beslissen welke verf daar het best bij past.

3. Kies de verf niet aan de hand van een voorbeeld in de winkel.

Koop een klein staaltje van de verf die je eventueel wil gebruiken, en probeer het eens op je eigen muren. De kleur van de verf kan een heel andere impact bij jou thuis hebben dan in de winkel.

4. Kies de verf niet in de winkel zelf.

Probeer het thuis uit, en koop nooit een hele lading verf bij je eerste bezoek aan een verfwinkel.

5. Negeer de psychologische invloed van kleuren niet.

Als je een relaxkamer wilt maken, zal dit met een gele kleur op de muren niet gaan.

6. Maak geen barrières.

Plaats geen stoel of sofa midden in de kamer, zodat je er heel de tijd moet rondlopen. Maak ruimte voor flexibiliteit in je kamers.

7. Investeer niet in de mode en trends.

Trends komen en gaan. Als je een duur meubelstuk koopt in een gewaagde stijl, zal je er achteraf spijt van hebben.

8. Hou geen meubelen bij die niet bij elkaar passen.

Als je vastzit met verschillende meubelen die uiteindelijk niet bij elkaar blijken te passen, probeer ze dan te schilderen of te bekleden zodat het probleem opgelost is.

9. Hou geen spullen bij omdat je denkt dat dat moet.

Misschien heb je iets geërfd dat totaal niet bij je interieur past. Probeer het dan te veranderen in iets beter, of geef het door aan iemand die er wel iets aan heeft.

10. Vergeet geen details

Een huis decoreren bestaat niet alleen uit het schilderen van muren en overal wat meubelen plaatsen. Probeer ook te experimenteren met andere decoratiemiddelen, zoals lampen, lichten, bloemen, kaarsen, enzovoort.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.