Waarom opnieuw decoreren?

Hier zijn enkele excuses die je kan om aan te tonen dat er een kamer wel degelijk terug opnieuw ingericht moet worden. Als je alleen woont is herinrichten niet zo’n probleem, maar aan huisgenoten ben je wel een verklaring schuldig.

1. Omdat jij het wilt

Er is geen betere reden dan deze. Je huis of appartement opnieuw versieren en inrichten kan een echte opkikker zijn en doet je weer nieuw voelen. Wat is er fijner dan in een fris ingericht huis binnenwandelen, dat weer helemaal is aangepast aan je nieuwe smaak.

2. Je bent net verhuisd

Wie wilt er nu wonen in een huis dat door iemand anders is gedecoreerd? Over het algemeen gaan de meeste mensen hun nieuwe aankoop herinrichten en van zichzelf maken. Je brengt je eigen meubelen en decoratiestukken mee, en je koopt nieuwe verf of gordijnen om je huis om te toveren in je eigen plekje.

3. Je gaat verhuizen

Veel mensen zien pas het nut van opnieuw decoreren pas in als ze hun huis moeten verkopen. Een mooi ingericht huis verkoopt natuurlijk veel sneller. Soms krijg je er zelfs een hogere prijs voor als je huis er modern en leuk uitziet. Een totale make-over is natuurlijk niet nodig, want het is nogal gek om geld te stoppen in iets waar je binnenkort uittrekt. Maar een paar kleine aanpassingen kunnen wonderen doen.

4. Je kinderen zijn de deur uit.

Als je kinderen op hun zelf gaan wonen, is dit natuurlijk een hele aanpassing. Het heeft gekke, maar ook leuke gevolgen. Je kan nu eindelijk je eigen vloer leggen, zonder schrik te hebben dat je kinderen hem zullen vuil maken. Er zijn nu een paar kamers vrij, dus wat houdt je tegen om die in te richten in iets dat jij al lang wou? Een muziekkamer, een logékamer, of een hele garderobe.

5. Je wilt af van je kinderkamer

Vele jongeren komen terug bij hun ouders wonen wanneer ze net zijn afgestudeerd. De reden hiervoor is dat het veel economischer is dan je eigen appartement te huren. Wanneer je nog maar net begint te werken is het financieel niet altijd mogelijk om reeds op jezelf te gaan wonen. Maar als je terug in je kamer trekt uit je vroegere jeugd, wil je vaak wel een meer volwassen indruk hebben. Tijd dus om alle souvenirs van vroeger weg te stoppen en er een eigentijdse kamer van te maken!

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.