Top 5 van decoratiefouten

Hier is een lijstje van de meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij het decoreren. Dit zijn dus dingen die je absoluut nooit mag doen, of je nu een kinderkamer, huiskamer of slaapkamer inricht.

1. Meubelen kopen die niet passen.

Vele mensen gaan meubels kopen en komen terug met iets dat absoluut qua grootte niet past in de kamer die ingericht moet worden. Als je dus op meubelzoektocht gaat, meet dan eerst de afstanden van de kamers en muren vooraleer je een beslissing maakt. Neem nota’s om je lijstje bij te houden.

2. Te veel patronen gebruiken.

Neem niet elke leuke stof mee met een patroontje dat je graag hebt of er leuk uitziet. Op de duur zal dit een overmaat aan patronen geven, iets wat absoluut niet mooi is.

Hou je aan de regel van drie: kies één hoofdpatroon dat je het mooiste vindt, en kies twee nevenpatronen die erop lijken en elk bij het hoofdpatroon passen. Als je daarna nog andere stoffen nodig hebt, ga dan voor een effen kleur of weefsel.

3. Een tapijt in het midden van de kamer leggen.

Een tapijt kan mooi zijn wanneer het extra kleur geeft aan je kamer. Maar probeer dat tapijt niet in het midden van de kamer te leggen, waar iedereen kan struikelen over de randen. Als het los ligt, kan het zich ook verplaatsen waardoor je kan uitglijden. Maak je tapijt vast door het onder een poot van een sofa te leggen, of onder de kast te plaatsen.

4. Elke meubel tegen de muur plaatsen.

Op die manier denk je dat je kamer groter lijkt, maar het tegengestelde is waar. Probeer je tafel van de muur te verzetten en plaats hem meer naar het midden van de kamer. Zorg wel voor een ruimte achter de tafel, zodat je tussen de tafel en de muur kan wandelen.

Het is dus niet erg om een paar stukken meer naar het centrum van de kamer te verschuiven, want zo zal je kamer er veel ruimer uitzien .

5. Decoreren met familiestukken hoewel je het niet leuk vindt.

Je grootouders kunnen je misschien dwingen om je huis vol te stoppen met erfstukken. Zo’n oud erfstuk kan wel een pittig detail geven aan je interieur, maar doe de stukken weg die je niet wilt gebruiken. Jij moet je eigen huis aangenaam vinden om in te wonen, niemand anders.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.