Tips om een kleine kamer er groter te doen uitzien

Sommige mensen hebben een klein appartement omdat dat het enige is dat ze financieel aankunnen. Anderen vinden het juist fijn om iets kleins te hebben omdat dat veel gezelliger kan zijn.

Toch bestaat er af en toe de behoefte om je even uit te rekken in je kleine studio of kamer, dus hier zijn enkele tips om een kleine ruimte er groter te doen uitzien.

1. Ruim de boel op

Probeer spullen die je nooit gebruikt weg te steken in dozen of kasten en maak de ruimte een beetje vrij. Te veel rommel kan heel benauwend aanvoelen, en het is makkelijk om dit probleem op te lossen. Als alles proper geordend is, zal het geheel er veel aangenamer uitzien en voelt het veel groter aan.

2. Maak wegen vrij

Probeer meubelen die in de weg staan aan de kant te zetten of kies voor kleinere meubelen. Als je plaats hebt om in te bewegen zal de ruimte er veel groter uitzien. Probeer stoelen zonder leuningen of lagere tafels en kasten te plaatsen. De grote stukken kunnen dan wel tegen de muur worden geplaatst.

3. Kies lichtere en zachtere kleuren

Donkere kleuren maken een kamer kleiner. Lichtere kleuren zorgen voor een open effect. Vooral bij je plafond zal dit het geval zijn. Schilder je plafond dus niet in een donkere kleur, of het geheel zal er veel lager uitzien.

4. Kies kleuren uit dezelfde familie

Probeer kleuren te kiezen die uit dezelfde kleurenfamilie komen, zodat je kamer er niet te druk uitziet. Verschillende contrasterende kleuren zorgen voor een drukke atmosfeer en maken je kamer kleiner.

5. Laat licht binnen

Elke kamer ziet er lichter uit met behulp van natuurlijk of desnoods artificieel licht. Probeer je donkere en zware gordijnen te vervangen door lichtere, zodat er meer licht binnen in de kamer komt. Plaats sfeerlichten om je kamer nog meer op te vrolijken.

6. Reflecterende oppervlakten

Deze reflecteren het licht, zodat er nog meer licht in je kamer komt. Als je niet graag een muur ziet die volledig in spiegel is, kan je een grote spiegel kopen met een mooi kader en deze ophangen aan de muur. Dit zal ongeveer hetzelfde effect geven.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.