Tips bij de keuze van een vinylvloer

Wil je in je nieuwe woonst vinylvloer leggen of gewoon je huidige huisje opknappen met nieuwe vloeren? Weet je niet wat je precies moet doen om ze te leggen? Misschien wil je enkele tips bij het kiezen van de juiste vloer?

De keuze

Tegenwoordig hebben de meeste fabrikanten een keuze tussen ongeveer 300 soorten vinyl voor de vloer. De keuze gaat van glimmende tot matte vloeren. Je zoektocht kan je het best beginnen in verschillende showrooms. Hier heb je een mooi overzicht van de verschillende keuzes.

Om je keuze te vergemakkelijken kan je best enkele foto’s meenemen van de kamer waar je de nieuwe vloer wilt leggen. Zo zie je de exacte kleuren van je muren en de hoeveelheid lichtinval die je in de kamer hebt. Meestal krijg je ook nog enkele stalen mee zodat je bij je thuis alles kunt nakijken.

De materialen, benodigdheden en prijzen

De materialen die je nodig hebt zijn onder andere: vinylvloer, een rol papiertape, messen en scharen, dubbelzijdige plakband, handzaag, materiaal om de vinyl aan de grond te kleven, een troffel en een waterpas.

De prijzen van vinylvloer kunnen heel erg variëren, afhankelijk van de fabrikant, verkoper en het type vloer. De prijzen variëren meestal tussen de € 0,50 tot € 6,00 per vierkante meter. Ga dus zeker op verschillende plaatsen kijken zodat je de goedkoopste verkoper vindt.

De vloer leggen

Begin met een tekening te maken van de kamer. Gebruik hiervoor de juiste verhoudingen. Hiermee kan je samen met je verkoper bepalen hoeveel vloer je moet kopen. Controleer daarna de staat van de ondergrond. Indien je twijfelt over de kwaliteit hiervan vraag je best raad aan je verkoper, hij weet wanneer een ondergrond goed is voor de bevloering.

Leg je vinylvloer eerst in de kamer, duid dan aan welke stukken moeten afgesneden worden. Snij daarna de aangeduide gebieden af van je vinylvloer. Let hierbij op dat je zeker niet te veel weghaalt van je vinylvloer. Breng dan voldoende lijm en plakband aan op de grond zodat je vinylvloer zeker niet meer kan bewegen eens deze ligt. Leg je vloer en zorg ervoor dat hij goed aangeduwd wordt.

Controleer als laatste of de vloer overal gelijk ligt. Er mogen zeker geen oneffenheden in de vloer zitten. Vinyl krult namelijk gemakkelijk op. Dus zorg er zeker voor dat de vinyl genoeg tegen de ondergrond wordt geplakt.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.