Laat een slordig huis net lijken in 15 minuten

Een vriend die je in jaren niet meer hebt gezien belt je op. Hij is in de buurt en wil binnen een kwartiertje langskomen. Paniek! Je hebt al dagen niet meer opgeruimd en je huis lijkt wel een varkensstal. Hoe zorg je in 15 minuten dat een het er net uit ziet? Hopelijk kunnen onze tips je een handje helpen.

Vieze geurtjes

Spuit wat van je favoriete luchtverfrisser in het rond om komaf te maken met vieze geurtjes. Zet de airconditioning aan of open de ramen om frisse lucht binnen te laten. Zet eventueel ook een zoete lekkernij in de oven. Niet alleen zal het huis hierdoor lekker ruiken, je zal meteen ook iets hebben om je gasten aan te bieden. Kant-en-klaar koekjesdeeg is een lekkere en snelle oplossing.

Rommel

Niets ziet er zo slordig uit als rondslingerende voorwerpen. Pak een wasmand en raap alles bij elkaar. Zet de wasmand vervolgens ergens uit het zicht van de gasten.

Woonkamer

De plaats waar je gasten het meest gaan zitten, verdient het meeste aandacht. Aangezien je al hebt afgerekend met vieze luchtjes en rommel, hoef je enkel nog het stof te bestrijden. Ga met een stofdoek over de vuilste oppervlakken en geef de vloer vluchtig een beurt met de stofzuiger.

Keuken

Zet vuile vaat snel in de afwasmachine of orden alles netjes in de wasbak en veeg de oppervlakken schoon met een natte doek.

Toilet

Zorg dat er handzeep, een handdoek en toiletpapier aanwezig is. Maak de WC schoon en giet er wat toiletreiniger in. Indien je nog tijd over hebt, kan je ook de spiegel een schoonmaakbeurt geven.

Advies

Geparfumeerde wegwerpdoekjes komen zeker van pas, maar je kan eventueel ook een gewone stofdoek en wat allesreiniger gebruiken.
Vraag hulp aan je kinderen of echtgeno(o)t(e) om de schoonmaak nog sneller te doen gaan
Je hoeft je niet te excuseren bij de gasten voor hoe je huis er bijligt. Mensen die onverwacht op bezoek komen, zullen heus wel begrijpen dat niet alles perfect op orde ligt. Bovendien komen ze voor jou en niet voor je interieur.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.