Een nette badkamer in een handomdraai

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft het schoonmaken van de badkamer geen uren te duren. Als je efficiënt te werk gaat, heb je de klus in geen tijd geklaard.

Schoonmaakpakket

Stel een apart schoonmaakpakket samen voor de badkamer. Op die manier hoef je niet telkens een half uur te zoeken naar de juiste producten en bespaar je heel wat tijd.

Inwerktijd

Geef je schoonmaakproducten de tijd om in te werken op de schoon te maken oppervlakken. Zo bespaar je jezelf heel wat geschrob. Om geen tijd te verliezen, kan je terwijl je wacht het medicijnkastje op orde zetten, of de rommel van de grond rapen.

Multitask

Heb je jonge kinderen? Maak dan gebruik van hun badtijd om de badkamer een beurt te geven. Je kan bijvoorbeeld de wastafel schoonmaken, terwijl je hen in het oog houdt.

Douchespray

Ga op zoek naar een goede douchespray voor dagelijks gebruik. Bespuit hiermee na elke douche de muren, deuren en het douchegordijn. Op deze manier voorkom je dat vuil en kalk zich vastzetten en heb je bij de grote schoonmaak minder werk.

Kalk

Om kalkaanslag op kranen en douchekoppen te verwijderen, maken de meeste mensen gebruik van een antikalkproduct. Azijn kan hiervoor een goedkoop alternatief bieden.

Siliconenrand

Siliconenranden verkleuren wel eens onder invloed van schimmels. Je kan ze schoonmaken met spiritus of bleekwater. Eventueel kan je daarna ook nog een laagje vaseline aanbrengen om het ontstaan van nieuwe schimmels tegen te gaan.

Douchegordijn

Het douchegordijn kan je gewoon in de wasmachine stoppen. Gebruik je gewone wasmiddel in combinatie met een kopje azijn en vul de machine verder op met een paar oude, lichtgekleurde handdoeken. Let wel op met gordijnen waar een print op is aangebracht. Het zou kunnen dat je de tekening er mee afwast.

Matje

Het badkamermatje kan je schoonmaken met een schuurspons en een allesreiniger. Hardnekkige schimmels kan je verwijderen met een mix van drie vierde water en een vierde chloor.

Tandenborstel

Een tandenborstel kan een geweldige schoonmaakhulp zijn. Je kan er bijvoorbeeld de voegen tussen de badkamertegels mee reinigen. Zorg wel dat deze tandenborstel nooit in de buurt van de wastafel rondslingert, zodat je hem niet in een verstrooide bui in je mond stopt.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.