Breng leven in je interieur

Zien de kamers van je huis er maar saai uit? Mist je interieur persoonlijkheid? Wil je wel eens wat anders, maar zonder veel geld uit te geven? Geen zorgen! Kleine details kunnen een wereld van verschil maken. We geven je enkele gouden tips om je interieur nieuw leven in te blazen.

Vloerbedekking

Een parketvloer zorgt voor een gladde gestroomlijnde look, terwijl een vast tapijt eenheid en gezelligheid brengt in grote ruimtes. Een los tapijt bovenop de gewone vloerbedekking kan een grens vormen voor meubilair en zelfs een kamer verdelen in verschillende ruimtes. Klassieke oosterse tapijten zijn beschikbaar in talrijke kleuren, maten en vormen. Je vindt er dus zeker één dat bij je interieur past.

Planten en bloemen

Planten en bloemen brengen textuur en natuurlijke kleuren in je interieur. Zorg er wel voor dat ze voldoende water en zonlicht krijgen, zodat ze er gezond blijven uitzien. Eventueel kan je kiezen voor kunstbloemen, maar deze geven meestal niet hetzelfde effect als echte.

Variatie

Weersta aan de verleiding om alles met elkaar te matchen. Je bekomt een veel leuker effect door verschillende texturen, kleuren en patronen met elkaar te combineren. Gebruik bijvoorbeeld glas in combinatie met hout.

Decoratiethema

Fifties, Hawaii of Pop Art… Een decoratiethema zorgt dat de kamer een bepaalde sfeer uitademt.

Verlichting

Vermijd het gebruik van één enkele lichtbron in het midden van de kamer. Je kiest beter voor verschillende typen verlichting, verspreid over de ruimte. Met speciale spots kan je kunstwerken extra in de verf zetten. Een kleurrijke themalamp brengt wat meer leven in de brouwerij.

Muurschilderingen

Op geschilderde oppervlakken kan je door middel van sjablonen gemakkelijk een decoratief element toevoegen. Een paar sierlijke krullen of een mooie rand trekken de aandacht naar de anders nogal saaie, effen muren toe.

Accessoires

Men heeft nogal snel de neiging om een heleboel kleine accessoires te verspreiden over de kamer. Dit geeft een nogal rommelig effect. Kies daarom indien mogelijk voor één groot accessoire in plaats van drie kleintjes. Heb je die mogelijkheid niet? Hou dan in gedachten dat kleine ornamentjes in groep een veel grotere impact hebben, dan elk apart.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.