Inrichting van je elektriciteitsvoorzieningen

Het is niet altijd gemakkelijk om zo goed mogelijk je elektrische apparaten van elektriciteit te voorzien, en er voor te zorgen dat de draden niet te zichtbaar zijn. Langs de andere kant moet er ook genoeg bedrading zijn, genoeg schakelaars, en moet er voorzien worden op volgende stopcontacten.

Plaats genoeg stopcontacten in gebieden waar je er veel zult nodig hebben. Bijvoorbeeld de living voor tv en geluidsinstallatie, de keuken voor allerlei keukenrobotten. Je kan ook kiezen uit verschillende manieren van belichting voor je kamers. Hoe vind jij het het meest sfeervol en tegelijk praktisch? Denk ook aan buitenlichting, of apparaten voor beveiliging.

Hier zijn alsnog zes tips die je best in het oog houdt.

1. De goedkoopste manier is niet altijd de beste

Als je prijzen vergelijkt, probeer er dan aan te denken dat ervaring, kwaliteit en professionaliteit ook meetellen en belangrijk zijn.

2. Huur altijd een elektricien in die ervaring heeft met nieuwe bedradingen

Zij weten meer over verschillende producten en hebben kennis over de nieuwste mode of ontwikkelingen in de elektriciteitswereld.

3. Pas op voor goedkope spotjes

Deze spotjes krijgen vaak een lamp mee die gefabriceerd werd in China. Zij hebben een kortere levensduur, en geven veel minder licht. Daar komt ook nog eens bij dat zij minder Kelvin hebben, dit betekent dat het veel geler licht geeft dan een echte kwaliteitslamp.

4. Gebruik spotjes van 12V

Spotjes met een ander voltgehalte hebben ook een mindere kwaliteitslamp, met minder licht en lagere Kelvin.

5. Vraag altijd eerst advies aan je elektricien vooraleer je veel geld uitgeeft in de winkels

Je elektricien kan je catalogi bezorgen van producten die niet in de winkels verkocht worden, en alleen op deze manier te bestellen zijn. De prijs zal ongeveer hetzelfde zijn als in de winkel, en je zal er even goede of soms zelfs betere kwaliteit voor krijgen.

6. Denk aan de toekomst wanneer je je huis bedraadt

Je moet er voor zorgen dat eenmaal je huis klaar is, je nog steeds hetzelfde denkt over de manier van bedrading, of plaatsing van stopcontacten. Je levensstijl kan immers veranderd zijn. Denk dus goed na over de plaatsing van al deze dingen, want het is en blijft een hoge kost die best tot het minimum beperkt blijft.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.