Een propere keuken in een handomdraai

Je kent het wellicht wel. Je houdt van een propere keuken, maar je hebt geen tijd om schoon te maken. Je hebt namelijk nog tal van andere huishoudelijke karweien te doen óf je bent gewoonweg iemand die zijn tijd liever anders besteedt. De oplossing? Lees onderstaande tips zodat je voortaan niet meer hoeft te kiezen tussen het poetsen van je keuken en andere zaken. Je doet ze voortaan gewoon allebei.

Afwassen

Afwassen is zo gedaan als je, wanneer je begint te koken, de gootsteen al laat vollopen met water. Zo kan je de gebruikte borden meteen afwassen wanneer je klaar bent met eten en bespaar je minuten die je anders (lees: leuker) kan besteden.

Een sopje voor je koelkast

Om je koelkast onder handen te nemen, wacht je best tot de dag voordat je naar de supermarkt moet. Op die manier is je koelkast (bijna) leeg en hoef je geen tijd te spenderen aan het in- en uitladen ervan. Op die manier is het ook veel eenvoudiger (lees: minder tijdrovend) om vervallen producten op te sporen en weg te gooien.

Vergeet ook de vaatwasser niet

Ook je vaatwasser poetsen hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Je vaatwasser glimt als nooit tevoren wanneer je ze (leeg) laat draaien met wat azijn en sodawater. Je hoeft er daarna enkel nog met een vaatdoek over te gaan en weg is het vuil.

Aangebakken potten en pannen

Aangebakken potten en pannen aanpakken een hels en tijdrovend karwei? Niet als je het slim aanpakt. Vul je aangebakken potten met water en laat het koken. Geef de potten vervolgens voldoende tijd om af te koelen en verwijder de laatste restjes vuil met een vaatdoek. In je aangebakken pannen laat je de vaatdoek best een nachtje weken. De volgende morgen heb je weer glimmende potten en pannen.

Opruimen

OK, het vergt een investering maar je moeite zal beloond worden. Je keuken opruimen doe je voortaan best met een goede structuur. Zorg er voor dat je zaken die je dagelijks gebruikt op ooghoogte legt. Dingen die je daarentegen weinig of bijna nooit gebruikt, kan je verder wegsteken. Op die manier zal je keuken voortaan minder rommelig zijn. En minder rommel is minder tijd die je verliest aan poetsen natuurlijk.

Andere interessante artikels: Inrichting van je elektriciteitsvoorzieningen
Handige tips voor huishoudelijke karweien