Handige tips voor huishoudelijke karweien

Iedereen kent wel een trucje om een huishoudelijk karwei te verlichten. Vaak worden deze wijsheden doorgegeven van (groot)moeder op (klein)dochter. Omdat we het jammer vinden dat veel mensen er niet op de hoogte zijn, zetten we de tips die wij meekregen alvast voor je op een rij.

Versleten sokken

Gooi versleten sokken niet weg. Je kan ze perfect gebruiken om allerlei zaken die moeilijker te bereiken zijn (denk maar aan lampenkappen) af te stoffen.

Kranten

Ook je oude kranten kan je maar beter bijhouden. In combinatie met wat azijn kan je er namelijk je spiegels en ramen mee proper houden. Om strepen en vegen te voorkomen doe je dit best op een bewolkte dag.

Microgolf

De microgolf poetsten een hels karwei? Niet als je deze tip kent. Zet, vooraleer je start met poetsen, een kop water in de microgolf. Wanneer je die opwarmt, zal het stoom dat ontstaat achtergebleven etensresten vanzelf losweken. Een snelle veeg met een natte vaakdoek volstaat vervolgens om je microgolf te doen glimmen.

Toilet

Doe schoonmaakmiddel in je toilet en laat het weken terwijl je de buitenkant poetst. Zo krijgt het middel ruime tijd om in te werken. Je zal zien dat het vuil veel eenvoudiger te verwijderen zal zijn.

Koelkast

Verwijder regelmatig -de dag wanneer de vuilniswagen langskomt bijvoorbeeld- vervallen producten. De muffe geur kan je verwijderen door sodawater in je koelkast te plaatsen.

Oven

Besproei je oven met een daarvoor ontwikkeld schoonmaakproduct voor je je huis verlaat. Wanneer je terugkomt, rest je enkel het losgeweekte vuil met een doek te verwijderen.

Papieren

Het klasseren en ordenen van papieren gaat veel eenvoudiger en sneller wanneer je het doet terwijl je favoriete tv-serie loopt.

Wassen

Geef ieder gezinslid de verantwoordelijkheid over het wassen, strijken en wegleggen van zijn/haar eigen kledij.

Afwassen

Afwassen is zo gedaan als je, wanneer je begint te koken, de gootsteen al laat vollopen met water. Zo kan je de gebruikte borden meteen afwassen wanneer je klaar bent met eten.

Opruimen

Voorzie opbergruimtes van labels. Zo is het voor alle gezinsleden eenvoudig om troep op te ruimen door ze op hun voorziene plaats te leggen.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.