Voorkom decoratieblunders!

Decoreren vergt heel wat bloed, zweet en tranen. Het is dan ook erg jammer wanneer het niet het gewenste resultaat oplevert. Wanneer we spreken van echte decoratieblunders, is het vaak extra pijnlijk. Want om opnieuw te gaan decoreren is wel erg veel moed, om nog maar te zwijgen van tijd, nodig.

Verlichtingsblunder

Hoe sfeervol of trendy je nieuwe verlichting ook mag zijn, als ze het zicht belemmert kan je er maar beter komaf mee maken. Hoe je dat doet? Houd het natuurlijk en laat het zonlicht zoveel mogelijk binnen. Een aantrekkelijke en sfeervolle verlichting verzekerd. En het is nog kostenbesparend ook!

Kunstblunder

Toegegeven, wat kunst in huis kan erg mooi zijn, maar zorg er dan wel voor dat je het goed doet. Vermijd een rommelige indruk en hang je schilderijen niet zomaar lukraak in de kamer. Hoe je het wel doet? Plaats je kunstwerken op ooghoogte en stem ze qua stijl af op de meubels die in de buurt staan.

Samensmeltingblunder

Het afstemmen van je interieur is belangrijk, maar je mag hierin niet overdrijven. Wanneer echt alles, gaande van kandelaars tot de salontafel, dezelfde stijl heeft, toont je kamer snel saai. Zorg er dus voor dat je enkele opvallende stukken in je kamer laat opvallen.

Hoeveelheidblunder

Een andere veelvoorkomende decoratieblunder is het verkiezen van kwantiteit boven kwaliteit. Hierdoor toont de kamer vaak rommelig, chaotisch en, zelfs, onverzorgd. Koop daarom voortaan alleen die zaken waarvan je echt weg bent en laat die koopjes voor wat ze zijn. Je kamer zal je dankbaar zijn.

Tijdsblunder

Veel mensen maken zich er, als het op decoreren aan komt, snel vanaf. Zo spenderen ze weinig tijd aan het bestuderen van verschillende opties. Op die manier krijgt een muur dan een kleur die de kamer weinig flatteert. Beter is het te testen, ontdekken en onderzoeken alvorens je effectief aan de slag gaat.

Houd voortaan deze blunders in je hoofd –of liever: de manier waarop je deze blunders kan voorkomen of wegwerken- en je zal versteld staan van je decoratietalent. Heb je ondertussen zin gekregen om te gaan decoreren? Dan hebben we nog een laatste tip: de talrijke (interieur)magazines bieden je vast heel wat inspiratie, maar de beste raadgever is nog altijd je eigen gevoel.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.