Hoe maak je een zomers terras?

Iedereen kent het wel: de zon begint weer te schijnen en iedereen krijgt last van lentekriebels. De tuiniers vluchten weer urenlang de tuin in, de zonnekloppers genieten van iedere zonnestraal terwijl ze een spannend boek lezen. We willen dan ook graag dat onze tuin er een beetje leuk uitziet in de zomer en de lente, zeker aangezien we er toch veel tijd doorbrengen. Hoe zorg je ervoor dat je terras weer helemaal zomerproof is?

Altijd erg belangrijk: meubels

Net als binnenshuis zijn ook de meubels voor in de tuin of op het terras erg belangrijk. Hoe zoek je goede meubels uit die toch ook wel een paar jaartjes meegaan?

Je kan gerust gevlochten of houten meubels kopen. Veel mensen houden het op plastic meubels omdat die makkelijker zijn in het onderhoud (gewoon een doekje eroverheen, en klaar is Kees) en omdat ze vaak ook goedkoper zijn. Mensen denken vaak dat bijvoorbeeld een stoel van rotan het niet lang kan volhouden. Het tegendeel is waar: als je houten (of gevlochten,…) meubels goed onderhoudt, moet je niet bang zijn dat ze snel stuk zullen gaan.

Natuurlijk is het helemaal niet de bedoeling dat je de meubels laat staan in de regen, zorg ervoor dat je ze of kan afdekken of dat ze sowieso niet in de regen kunnen staan (denk aan een partytent, een prieeltje,…). Laat je tuinmeubelen ook niet buiten verkommeren in de winter: er bestaat dan een erg grote kans dat de meubels ernstig beschadigd zijn door het grillige weer en dat je weer nieuwe meubels moet aanschaffen.

Probeer de meubels ook altijd uitgebreid uit: je zal er redelijk wat tijd op doorbrengen (denk maar aan gezellige barbecues, tuinfeesten,…) dus alle comfort is welkom.

Acessoires

En natuurlijk kunnen accessoires niet ontbreken op een zomers terras: denk aan leuke kaarsen, mooie kussentjes voor op de tuinstoelen (die soms toch wel erg hard kunnen zijn), leuke bloempotten en planten,…

Denk er ook aan dat zomerse feestjes vaak ongenodigde gasten aantrekken zoals muggen, wespen,… hou dan ook altijd een insectenval bij de hand om de pret niet te bederven.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.