Filtersystemen voor vijvers en watertuinen

Elke vijver heeft nood aan een degelijk filtersysteem. Een vijver met water van goede kwaliteit heeft gezonde vissen en een mooier uitzicht.

Een filtersysteem moet afgestemd zijn op de grootte van de vijver. Indien jouw vijver tussen twee standaardgroottes valt, kies dan het grootste filtersysteem. Een filter kan immers nooit te groot zijn.

Filtersystemen voor vijvers tot 2500 liter

Bij de goedkoopste systemen plaats je de filter gewoon in de vijver. Een dergelijk systeem is makkelijk te plaatsen in een bestaande vijver. Om hem te reinigen moet je de filter uit de vijver halen.

Het minste onderhoud vraagt een extern afzuigsysteem aan de rand van de vijver. Het filtert het water beter dan de zuinige systemen en is makkelijker te reinigen. Voor vijvers in de nabijheid van bomen en planten heb je een extern afzuigsysteem met een extra filter nodig.

Vijvers tot 5500 liter

De goedkoopste systemen bestaan uit een onderwaterfilter in de vijver en een watervalfilter. De filter en de leidingen zijn zichtbaar onder het wateroppervlak. Om het systeem te reinigen, moet je de onderwaterfilter uit de vijver halen.

Een systeem met externe afzuiging en een watervalfilter vraagt het minste onderhoud. Dergelijke systemen filteren het water beter en zijn eenvoudig schoon te maken. De efficiëntste systemen omvatten een extern afzuigsysteem plus een externe filter. Deze zijn vooral geschikt voor vijvers in de buurt van bomen en zijn eenvoudig schoon te maken.

Vijvers tot 9500 liter

De goedkoopste systemen omvatten een onderwaterfilter en een externe filter. Het filtersysteem is zichtbaar onder het wateroppervlak. Om hem te reinigen, moet je de filter uit de vijver halen.
De makkelijk te onderhouden systemen en de efficiëntste systemen zijn gelijkaardig aan de filtersystemen voor vijvers tot 5500 liter, maar iets duurder.

Vijvers tot 13.000 liter

De goedkoopste systemen bestaan uit een extern afzuigsysteem en een watervalfilter. De pomp kan in het afzuigsysteem verwerkt worden, zodat de installatie niet zichtbaar is.

Vijvers die veel vissen bevatten, hebben een betere filtratie nodig en vereisen een extern afzuigsysteem plus een externe filter. Ook hier kan je de pomp in het afzuigsysteem verwerken.

Indien er bomen of struiken naast je vijver staan, moet dit systeem aangevuld worden met een extra filter. Deze filter kan je een eind van de vijver weg plaatsen. Deze systemen zijn duurder, maar zijn vervaardigd uit de beste kwaliteitsmaterialen.

Vijvers tot 20.000 liter

De goedkoopste systemen bestaan uit een extern afzuigsysteem en een watervalfilter. De pomp kan in het afzuigsysteem verwerkt worden, zodat de installatie niet zichtbaar is.

Vijvers die veel vissen bevatten, hebben een betere filtratie nodig en vereisen een extern afzuigsysteem plus een of meerdere externe filters. Ook hier kan je de pomp in het afzuigsysteem verwerken. Systemen als deze vragen weinig onderhoud.

Indien er bomen of struiken naast je vijver staan, heb je een extern afzuigsysteem nodig plus een filter met luchtdruk die je kan reinigen via een klep. Deze filter kan je een eind van de vijver weg plaatsen. Deze systemen zijn duurder, maar zijn vervaardigd uit de beste kwaliteitsmaterialen.

Vijvers tot 45.000 liter

De goedkoopste systemen omvatten een extern afzuigsysteem plus twee externe filters. De pomp kan in het afzuigsysteem geplaatst worden.

Efficiënter is een systeem met twee afzuigsystemen en twee externe filters. De filters kan je ofwel naast elkaar plaatsen om een brede waterval te creëren, ofwel gebruiken om twee aparte watervallen te creëren.

De efficiëntste systemen omvatten een of twee afzuigsystemen en een filter met luchtdruk die je kan reinigen via een klep. Deze filter kan je een eind van de vijver weg plaatsen. Deze systemen zijn duurder, maar zijn vervaardigd uit de beste kwaliteitsmaterialen.

Vijvers tot 75.000 liter

Voor grote vijvers heb je twee afzuigsystemen nodig plus een filter met luchtdruk die je kan reinigen via een klep. Deze systemen reinigen het water uitstekend en verwijderen alle blaadjes en afval. De filter kan je een eind van de vijver weg plaatsen. Deze systemen zijn duurder, maar zijn vervaardigd uit de allerbeste kwaliteitsmaterialen.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.