Maak ruimte in je huis

Veel mensen klagen over een gebrek aan ruimte en plaats in hun huis. Ze weten niet wat te doen met alle spullen met als gevolg dat bepaalde kamers worden ingewijd als zogenaamde ‘rommelkamertjes’. Om dit te vermijden mag je niet tevreden zijn met een opeenstapeling van kleren en allerlei spullen maar orde en netheid als doel stellen.

Weg met alle rommel

Allereerst is het van groot belang oude spullen, zoals versleten kleren en allerlei souvenirtjes van op reis, te scheiden van wat je graag zou willen houden. Het is bovendien aangeraden om hier streng op te treden want je wilt altijd wel diverse dingetjes bewaren die je toch nooit meer zult gebruiken. Gooi vervolgens hetgeen dat oud en niet langer bruikbaar is weg. Door deze eerste stap zul je al veel meer ruimte creëren en orde op zaken stellen.

Handige kasten

Het is bij het zoeken naar handige opbergruimtes belangrijk dat je de gehele ruimte benut. Steek dus bijvoorbeeld niet alleen alle kasten op ooghoogte vol, maar gebruik ook kasten tot tegen het plafond en tot tegen de grond. Ook hoek- of instapkasten zijn geschikt om extra spullen in kwijt te kunnen. Ze springen niet direct in het oog en zijn toch zeer gemakkelijk te hanteren. Een dressing room is bijvoorbeeld de perfecte oplossing om al je kleren in op te bergen. Je hebt al je kledij steeds bij de hand en ze slingeren niet langer rond in het hele huis. Bovendien is in een dergelijke kamer vaak ook voldoende ruimte om te strijken, waardoor ook hier een vaste plaats voor is gevonden.

Verborgen plekjes

Er zijn echter nog vele andere methodes om ruimte in te winnen. Kies bijvoorbeeld voor een bed met schuiven onder, die kun je gebruiken om al het bedlinnen in op te bergen. Om je berging zo goed mogelijk te benutten, bestaan er eveneens enkele tips. Plaats de droogkast bij voorkeur op de wasmachine omdat je op deze manier ook gebruik maakt van de verticale ruimte. Zorg bovendien voor voldoende rekken en wasmanden zodat je was nooit zomaar rondslingert. Probeer dus zoveel mogelijk in de verticale richting te kijken wanneer je op zoek gaat naar verborgen plekjes.

Er zijn dus heel wat manieren om ruimte te winnen in je huis, doch is de belangrijkste nog altijd geen rommel te bewaren. Kleren die kapot en versleten zijn doe je best onmiddellijk weg want je raakt ze toch niet meer aan. Het is overigens even belangrijk om een goede werkwijze te hebben voor de rest van je garderobe. Ligt ze op orde, dan hoef je nooit te zoeken en weet je altijd alles liggen. Dit geldt ook voor alle andere dingetjes in je huis. Houd dus zowel orde in je kast als in de rest van je huis.

Andere interessante artikels: Hommels naar je tuin halen
Zo ziet de ideale kinderkamer eruit