Zo lijkt je huis groter

Een grote keuken, maar een ietwat te kleine eetkamer of heb je met het tegenovergestelde probleem te kampen? Maak je geen zorgen want met het juiste advies werk je alle negatieve kantjes aan je huis moeiteloos weg. Het is namelijk onvoorstelbaar op welke manier je door de juiste veranderingen uit te voeren, een geheel nieuw en groter huis kan creëren. Een efficiënt design is hier een zeer belangrijk onderdeel van. Met welke do’s en don’ts moet je zeker rekening houden?

Gezichtsbedrog

Vaak wordt er meer aandacht geschonken aan bijvoorbeeld de kleur van de muren, dan aan het plafond en de vloer. Nochtans zijn het plafond en de vloer zeer belangrijke onderdelen van het interieur. ze hebben namelijk veel invloed op de grootte van een ruimte. Zo lijkt een kamer die overloopt naar een andere kamer met hetzelfde plafond, een stuk groter. Dit is ook het geval bij dezelfde vloerbedekking. Indien bijvoorbeeld in je hele benedenverdieping dezelfde vloer ligt, zal deze vanzelf groter lijken. Maak dus gebruik van subtiele overgangen naar andere ruimtes om meer ruimte te verkrijgen.

Glas en spiegel

Een andere manier om een groter huis te creëren, is letten op de materialen die je gebruikt. Glas en spiegel zullen een kamer altijd groter maken. Veel ramen geven een licht en ruim effect en spiegel weerkaatst zodat een ruimte niet afgebakend wordt. Bovendien speelt kleur een belangrijke rol indien men een ruime indruk wenst. Donkere kleuren maken een kamer kleiner, terwijl lichte kleuren het idee geven van een grote ruimte.

Valkuilen

Na enkele tips te hebben genoemd die je in acht moet nemen bij het creëren van een groter huis, gaan we eveneens enkele valkuilen noemen. Wat kan je beter vermijden wil je een efficiënte decoratie in je woning? Eerst en vooral moet je patronen en felle kleuren proberen te vermijden. Het maakt je huis kleiner en het kan bovendien inwerken op je gemoedstoestand. Wanneer je bijvoorbeeld lang in een kamer vol met patronen en felle kleuren vertoeft, zul je merken dat je sneller moe wordt en makkelijker last hebt van hoofdpijn. Ten slotte kunnen we het gebruik van verschillende meubels in een huis, bestempelen als een tweede valkuil. Meubels spelen een centrale rol in je interieur en moeten dus vooral op elkaar afgestemd zijn.

Je woning is een prominent onderdeel van je leven. Je verblijft er immers dag in, dag uit. Daarom is het aangeraden veel tijd te besteden aan de inrichting ervan. Het moet niet alleen jouw persoonlijke touch bevatten maar moet bovendien voldoende functioneel en zo efficiënt mogelijk zijn. Houd daarom de besproken tips in het oog en je haalt het beste uit je huis en jezelf.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.