Hoe kan je je houten meubels het best beschermen?

Houten meubels geven je huis een zekere gezelligheid en gaan bovendien lang mee. Maar liefst van al wil je ze in topconditie houden natuurlijk!

Don’ts

– Laat de meubels niet in het directe zonlicht staan. Zonlicht kan namelijk de beschermlaag aantasten en het hout doen verbleken.

– Zet de meubels niet vlakbij de radiator of de open haard. De hitte kan het hout kromtrekken en het uiteindelijk zelfs laten barsten.

– Laat geen rubberen of plastieken dingen te lang op de meubels liggen. Vermijd het gebruik van plastieken tafelkleden en placemats.

– Maak het hout niet schoon met schuurmiddelen of reinigingsmiddelen op basis van ammoniak.

– Gebruik geen spray op basis van siliconen voor het polijsten van je meubels.

– Gebruik geen huishoudolie om het hout op te poetsen, en zeker geen olijfolie, want dat kan de meubels plakkerig maken en vlekken maken op het hout.

Do’s

– Probeer je kamer relatief vochtig te houden. een vochtigheidsgraad van 50% is ideaal. Lucht die te droog is zal het hout laten barsten.

– Als je met alcohol knoeit, probeer dit meteen op te zuigen met een droog katoenen doekje. Wrijf de vlekken niet uit.

– Gebruik vilten onderleggers voor lampen en andere spullen waarvan de basis kan leiden tot krassen in de laklaag van het hout.

– Plaats nooit iets heets op een houten tafel zonder onderlegger te gebruiken. Leg altijd iets onder je glazen en bekers, om zo het hout te beschermen tegen ringen.

– Neem regelmatig stof af met een katoenen, lichtjes vochtig doekje. Gebruik gedestilleerd water voor antieke spullen. Gebruik geen vuile doekjes.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.