Veelgemaakte fouten bij het inrichten van een kamer

Een kamer inrichten lijkt makkelijk. Veel kan je niet misdoen, toch? Toch wel, want bij het inrichten van een kamer zijn er een paar dingen die je nooit, maar dan ook echt nooit moet doen.

Meubels kiezen die niet in de kamer passen

Je koopt toch ook geen kleren die veel te groot of te klein zijn? Waarom zou je dan meubels kiezen die niet in je kamer passen? Voordat je meubels koopt, of ze nu nieuw of tweedehands zijn, moet je de ruimte opmeten. Denk na over waar je het meubelstuk gaat zetten. Schrijf je bevindingen tot op de millimeter juist op. Weersta de verleiding een te grote zetel te kopen. Maar te kleine meubels kopen is minstens even erg. Plan goed hoe je de kamer wilt inrichten, denk er over na en zoek dan de meubelstukken die precies passen.

Te veel patronen gebruiken

Kies niet zomaar het meubelstuk dat je leuk vindt, maar kies het in functie van de kamer waarin je het zal plaatsen. Houd je aan een strikt kleurenschema, kies een basispatroon en zoek dan spullen uit die hierbij passen. Wil je toch meer combinatiemogelijkheden? Kies dan voor effen spullen of mooi geweven stoffen in plaats van een ander patroon.

Een tapijt in het midden van de kamer leggen

Alle elementen in een kamer zouden met elkaar verbonden moeten zijn, zowel visueel als fysiek. Een tapijt op de vloer voegt kleur toe en verbindt de verschillende meubelstukken met elkaar. Het tapijt moet onder de voorste poten van stoelen, zetels en tafels uitgespreid worden. Een tapijt dat los in het midden van de kamer ligt, vormt een potentieel veiligheidsrisico.

Al je verzamelstukken uitstallen

Wat je ook verzamelt, er is één regel die zegt dat je nooit alles te samen moet uitstallen. Hoezeer je er ook aan gehecht bent, probeer toch de belangrijkste stukken te selecteren. Of je kan de rest van je verzameling opbergen en de stukken die je uitstalt regelmatig vervangen.

Overal  kussens leggen

Je kan kussens kopen in elke maat, vorm, kleur en textuur die je je maar kan bedenken. Maar alleen dat je dat kan, betekent niet dat je het ook moet doen. Kussens zijn geweldige accessoires om de kamer  wat zachtheid mee te geven. Het is meer dan logisch dat je een decoratief kussen op een zetel of op een armstoel legt. Een stapel kussens op een bed is ook logisch. Maar probeer geen onnodige kussens te gebruiken.

Als je kunstwerken en spiegels op dezelfde hoogte hangen

Waarschijnlijk heb je wel al eens gehoord dat je kunstwerken op ooghoogte moet hangen. Allemaal goed en wel, maar niet iedereen is even groot natuurlijk. Probeer je kunstwerken en spiegels zo op te hangen dat ze een focuspunt vormen en in de ruimte opgaan in plaats van ermee te vloeken.

Te sterke lampen gebruiken

Natuurlijk wil je genoeg licht hebben om goed te zien en te lezen, maar je wilt ook niet dat alle sfeer in de kamer verdwijnt. Probeer dus geen te sterke lampen te gebruiken of kies voor dimlichten.

Stoelen kiezen die er mooi uitzien maar die niet goed zitten

In je eigen huis wil je toch comfortabel kunnen zitten. Voorkom dat je bezoek vroeg opstapt omdat het niet goed zit! Creëer een warme en uitnodigende kamer.

De trends volgen, ook als die niet bij de kamer passen

Wat nu in is, kan volgend jaar weer uit zijn. En elk jaar de inrichting van je kamer veranderen, zou een zware investering zijn. Kies gewoon een stijl die je zelf heel graag ziet.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.