10 tips om je huis op de juiste manier te schilderen

Een likje verf kan de hele uitstraling van je huis veranderen. Geen idee hoe eraan te beginnen? Hier vind je alvast 10 tips.

1. Gebruik verschillende kleurschakeringen in een kamer om hem zo meer te laten spreken. Allen bleke tinten gebruiken in een kamer kan de kleuren er zwak en saai doen uitzien, alleen grijstinten gebruiken geeft een monotoon effect en alleen donkere kleuren gebruiken zal de ruimte er somber en dreigend doen uitzien.

2. Alle kamers een andere kleur geven kan je best alleen doen als er een ruimte is tussen de kamers. Denk aan foyers,  halletjes, en trappen. Die kun je dan grijs schilderen om een overgang te creëren.

3. Kies een kleur uit voor je huis en gebruik deze in verschillende hoeveelheden in iedere kamer. Zo kan het in een kamer de dominante kleur zijn, in een andere kamer de ondersteunend kleur, in een  derde kamer alleen maar een accent, in een vierde de kleur van een accessoire, enz. Deze techniek zal in het hele huis harmonie creëren.

4. Lichte kleuren zijn open en luchtig. Ze laten kamers er groter en helderder uitzien. Donkere kleuren zijn gesofisticeerd en warm, ze geven een kamer een intieme uitstraling.

5. Als je donkere of intens gekleurde muren wilt, schilder de deklaah dan in dezelfde tint.

6. Camoufleer architecturale foutjes door neutrale verfkleuren te gebruiken die makkelijk op muren, zolderingen en vloeren aan te brengen zijn.

7. Verf de muren tot aan de zoldering om zo de kamer hoger te doen lijken. Is er een welving in de muur, schilder die dan in dezelfde kleur. Een lichte kleur kan de zoldering er ook hoger doen uitzien.

8. Om een zoldering lager te doen lijken of de kamer gezellig te doen lijken, kan je de verf best tot op zo’n 20 centimeter onder de zoldering laten komen.

9. Creëer een langere, smallere kamer door de kortere muren een donkerdere kleur te geven dan de lange.

10. Om een kamer te verkrijgen die eenheid uitstraalt, kun je bij de plafondverf een likje van de kleur van de muurverf doen.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.