5 kruiden om binnen te kweken

Wil je graag zelf je kruiden kweken maar heb je maar een kleine of helemaal geen tuin? Een binnenkruidentuin moet zowel makkelijk te verzorgen zijn als nuttig. De kruiden die je kweekt moet je liefst van al in veel gerechten kunnen verwerken. Hier kan je alvast wat ideetjes opdoen.

Bieslook

Bieslook is een absolute must voor je kruidentuin binnen. Bieslook kan je namelijk voor erg veel gerechten gebruiken. Het groeit gemakkelijk, en qua onderhoud moet je alleen soms de sprietjes afknippen.

Tijm

Tijm is maar een klein plantje, maar geeft wel een overvloed aan smaak aan je gerechten. Kies eender welke variëteit die je zelf verkiest, maar knip het voldoende bij. Hoe meer je bijknipt, hoe meer smaak de blaadjes zullen hebben. Tijm kan je zowel als smaakmaker in je gerechten verwerken als thee van maken.

Dragon

Dragon is een veelzijdig kruid, dat zeker in een kruidentuin thuishoort. Het smaakt vooral heerlijk in ei- en zuivelgerechten.

Marjolein

Iedereen die graag de smaak van verse kruiden heeft in zijn gerechten, houdt van marjolein. Gebruik marjolein in ieder gerecht dat oregano bevat, zonder de kans op bitterheid. Een makkelijk te kweken kruid dat even veelzijdig is als lekker.

Salie

Salie is een geweldig kruid om binnen te kweken. Je kan het ook voor medicinale doeleinden gebruiken, in een thee tegen keelpijn en verkoudheid. Het wordt ook vaak verwerkt in hartige vlees- of gevogeltegerechten.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.