Je meubels verven

Ben je je meubels een beetje beu gezien maar wil je er ook geen nieuwe kopen? Heb je er dan al eens over nagedacht ze gewoon van een andere kleurtje te voorzien? Een likje verf kan van een meubelstuk al iets totaal anders maken. Zo kan een gewone stoel die geverfd wordt er uit  gaan zien als een antieke stoel of juist als een gloednieuwe,moderne stoel.

Dat tafeltje dat je op de vlooienmarkt gekocht hebt of die kast die al meer dan 10 jaar op je slaapkamers staat?  Het kunnen allemaal geschikte kandidaten zijn voor een make-over met verf.

Maar waar kun je die meubels plaatsen? In principe in elke kamer in het huis. Bestudeer de kamer goed en kies een kleur die er niet in zou misstaan. Je kunt één meubelstuk verven of een set van een paar meubels.

Benodigheden

– Doeken of kranten om de vloer en andere meubels in de kamer mee te beschermen
– Een schone spons, een doek en een emmer
– Schuurpapier of vloeibaar polijstmiddel
– Verfborstels van goede kwaliteit
– Grondverf op basis van olie
– Verf  op basis van olie

Hoe ga je te werk?

Schuur de meubels op, zodat de verf zich goed kan vasthechten.  Dat kan je doen met schuurpapier of vloeibaar polijstmiddel. Zorg er ook voor dat het stof dat bij het schuren vrijkomt wordt opgeruimd voor je begint te verven.

Breng vervolgens een grondlaag aan met een primer op basis van olie. Gebruik hiervoor een propere verfborstel. Verf in gelijkmatige stroken en beweeg de borstel van boven naar beneden. Als die grondlaag droog is, kun je je meubels verven in de kleur die je voor ogen had. Wacht hier niet te lang mee want anders wordt de duurzaamheid van de verflaag aangetast. Breng indien nodig nog een tweede verflaag aan.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.