Hoeveel kost een traplift?

Met een traplift ga je veiliger de trap op en af. Bovendien tel je geen klein fortuin neer voor een kwalitatieve traplift. De aankoopsom en installatiekost zijn immers beperkt en moderne modellen verbruiken amper energie. Het prijskaartje uitgelicht.

1. Aanzienlijke subsidies voor de aankoopsom

Uit onderzoek van de VUB blijkt dat 6 op de 10 Belgische senioren het liefst thuis blijven wonen. Een traplift maakt dat mee mogelijk. Vrees je voor een aankoopsom van 10.000 euro en meer? Niet nodig: je hebt al een traplift vanaf 3.000 euro.

Bovendien voorzien tal van organisaties, provincies en gemeentes subsidies om het kostenplaatje te drukken. Dankzij de Vlaamse aanpassingspremie kunnen 65-plussers hun woning aanpassen als ze minder goed ter been zijn. Zo kan de premie aantikken tot 1250 euro. Het VAPH, Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, voorziet ook een premie voor de aankoop van een traplift (tot 8.400 euro) alsook voor het onderhoud en herstelling van de traplift.

Wil je nog meer besparen, dan vormt een tweedehands traplift een optie. Bij enkele aanbieders, zoals marktleider Otolift, kan je ook een traplift huren. Onderhoud, service en garantie zijn daarbij inbegrepen. Dé oplossing als je maar een beperkte tijd een traplift nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens een revalidatie.

2. Installatie kost (vaak) geen cent

Als je slim kiest, hoef je voor de installatie van een traplift geen cent neer te leggen. Die is bij bepaalde aanbieders namelijk volledig inbegrepen in de prijs. Bovendien komt er bij de montage geen boorwerk te pas: de lift wordt netjes op de trap vastgeschroefd met kleine steunen. Je muur en trap blijven intact, ook wanneer je de traplift laat afbreken. Met andere woorden: de marktwaarde van je woning blijft dezelfde.

3. Zuinig verbruik

Om de traplift te gebruiken heb je geen aparte groep in de meterkast nodig: een standaard stopcontact volstaat. Bovendien ligt het energieverbruik van moderne modellen niet hoger dan 50 watt.

Valt de stroom uit? Dankzij de slimme accu-aandrijving en het ingebouwde noodprogramma maakt de traplift altijd de rit af. Bovendien kan je de lift nog verschillende keren gebruiken. Je overbrugt dus moeiteloos een elektriciteitspanne.

Op zoek naar een traplift? De experts van Otolift, de marktleider in de Benelux, bezorgen je graag een offerte op maat. Vraag vandaag een prijsinschatting aan, gratis én vrijblijvend.

Tags No Tags
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.