Hoe een beregeningspomp je tuin bevordert

Een beregeningspomp is een waterpomp waarmee je water ophaalt uit een waterbron, waarna deze hoge druk creëert om er vervolgens de tuin mee te besproeien. Een beregeningspomp bestaat uit pompwaaiers die er voor zorgen dat het water onder bepaalde druk uit de pomp wordt geperst. Dit water kan door middel van slangen naar een waaier, sproeier of sprinkler worden gepompt, die er hiermee voor zorgt dat de grond wordt beregend. Dat dit te allen tijde bevorderlijk is voor je tuin is niets nieuws, maar waarom?

Goed om te weten, is dat een beregeningspomp een zelfaanzuigende pomp is, die water vanuit de bron aanzuigt, om het vervolgens met hoge druk te gebruiken voor – met name, irrigatie doeleinden. Tevens zijn beregeningspompen er in verschillende vormen.

Verschillende soorten

De eenvoudigste beregeningspomp die er is, is degene die je installeert en inschakelt door simpelweg de bijbehorende stekker in het stopcontact te steken. Hierna volgt het geavanceerdere systeem. Dit geavanceerdere systeem schakelt automatisch in en uit wanneer de bron, vanuit waar het water afkomstig is, open wordt gezet. Deze pompen zijn van origine beschermd tegen drooglopen, maar er zijn ook beregeningspompen die een wifi connectie hebben en door middel van een app ingesteld kunnen worden en in- of uitgeschakeld kunnen worden. Tot slot zijn er beregeningspompen die aangestuurd worden op basis van frequentie. Het voordeel hiervan is dat ze energiezuinig werken, wat goed is voor mens, milieu én dier. Indien er weinig water nodig is, dan zal de pomp evenredig draaien, maar als er meer water benodigd is, dan zal de pomp vanzelfsprekend harder gaan draaien.

Voordelen beregeningspomp

Een beregeningspomp is een van de meest eenvoudige en milieuvriendelijke manieren om al beschikbaar water om te zetten ter oplossing van een probleem. Een beregeningspomp kent dan ook veel voordelen. Niet alleen kan je er met een beregeningspomp altijd voor zorgen dat je tuin over voldoende water beschikt, waardoor je planten en/of gewassen niet uitdrogen, maar ook zijn beregeningspompen aanzienlijk minder arbeidsintensief dan het met de hand beregenen van een stuk grond. Daarnaast zijn ze aan te sluiten op allerlei verschillende waterbronnen, zodat je – zo goed als altijd – in staat bent om je tuin te laten beregenen. Bovendien krijgen je planten op deze manier niet in één keer heel veel water, maar verspreid over verschillende keren, telkens een beetje. Dit is bevorderlijk voor je tuin, omdat deze hierdoor in de beste staat blijft verkeren. Kortom: een beregeningspomp brengt niets dan voordelen met zich mee.

Tags No Tags
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.