Wordt jouw tuin ook geplaagd? Dit is wat je ertegen kunt doen.

Iedereen wilt graag dat de gazon er mooi bij staat. Een prachtige tuin vol kleurrijke bloemen, een mooie oprit met bomen of een strak gazon met een paar gezellige struiken. Hoe jouw droomtuin er ook uit mag zien, je wilt in ieder geval dat het er mooi bij staat toch? Zo kun je aankomende voorjaar en in de zomer heerlijk buiten zitten op je eigen terrein. 

Maar je bent niet de enige die graag geniet van jouw tuin. Zo zijn er talloze beestjes, schimmels en parasieten die graag een hapje mee eten van jouw favoriete planten of van je prachtige gras. Soms kan een tuin- of plantenplaag zo erg zijn dat je volledige tuin bruin wordt, omgeploegd wordt of je planten zelfs dood gaan. Gelukkig hoef je het niet zo ver te laten komen. We hebben hier de twee vaakst voorkomende plagen voor je uitgezocht en natuurlijk voorzien van een gemakkelijke oplossing!

Slakken die aan je favoriete plant knabbelen? 

Slakken houden van zacht, warm en vrij vochtig weer. Met onze zachte winters blijven slakken graag in de buurt van tuinen en ze zijn erg hongerig! Zijn er verschillende happen uit jouw Hosta, Iberis of Ligularia? Dan kun je er vrij zeker van zijn dat je last hebt van slakken in je tuin. Naast de bekende slakkenkorrels die vrij giftig zijn (ook voor je kinderen en huisdieren!) zijn er nog een aantal andere opties. Zoals het vermijden van tuinafval. Slakken nestelen graag in hopen met bladeren waar het vochtig en donker is. Door dit te voorkomen, wordt je tuin minder aantrekkelijk voor slakken. Een andere simpele oplossing is het aantrekken van vogels. Merels en lijsters eten graag een portie slak, dus lok extra vogels naar je tuin met vogelhuisjes en vogelvoer. Dat geeft meteen een gezellige aanblik in je tuin. Win-win!

Engerlingen in het gazon?

Merk je dat je prachtige gazon bruin wordt, maar geef je het wel genoeg water? En valt het daarnaast op dat de graszoden los komen te liggen? Dan heb je waarschijnlijk te maken met engerlingen. Engerlingen zijn een soort larven die vaak te herkennen zijn aan hun C-vorm en grijswitte, rupsachtige lichaam. Engerlingen eten graag aan graswortels waardoor de graszoden los komen te liggen en verdrogen. Daar krijg je dus dat lelijke bruine gazon van. Wil je engerlingen bestrijden? Daar is gelukkig een mooie natuurlijke methode voor met het gebruik van aaltjes. Aaltjes tegen engerlingen los je op en giet je aan over het gazon. Zo kom je binnen korte tijd van je engerlingen af en kun jij weer genieten van je mooie groene gazon!

Tags No Tags
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.