In 5 stappen naar een fijne werkkamer

photo-1504261473209-7ccd7f92b205.jpeg

 

Al lange tijd werken we niet meer alleen op kantoor. Werken op flexplekken of gewoon vanuit huis wordt al jaren populairder. We werken met zijn allen dan ook steeds vaker op andere plekken dan op kantoor. Als je af en toe eens vanuit huis werkt, dan kan je prima aan de keukentafel of een bureau in de woonkamer werken. Maar op het moment dat je fulltime thuis werkt, dan is het essentieel om een aparte werkruimte te hebben. Een fijne werkkamer zorgt ervoor dat je geconcentreerd en productief kunt werken, ook als er andere mensen in huis rondlopen.

Een werkkamer creëren is dus een absolute must voor thuiswerkers. Een werkkamer hoeft helemaal niet groot te zijn. Het belangrijkste is dat je er comfortabel en fijn kunt werken. Wij leggen hieronder in 5 stappen uit hoe je jouw werkkamer kunt inrichten als fijne ruimte om in te werken.

Stap 1. Wat heb je allemaal nodig?

Allereerst moet je bedenken in welke ruimte in huis je een werkkamer wilt creëren. Als je weet hoe groot de ruimte is kan je beginnen met nadenken over de inrichting. Bedenk goed wat je allemaal nodig hebt. Een bureaustoel en bureau is vaak de basis van je werkplek. Het is belangrijk om van beide een ergonomisch model te kopen, zodat je in een gezonde zithouding kunt werken. Zo zorg je voor een comfortabele werkplek en voorkom je lichamelijke klachten.

Stap 2. Welke sfeer wil je creëren?

Bij het inrichten van je werkkamer is het belangrijk om goed te bedenken in wat voor soort sfeer jij het prettig vindt om te werken. De één vindt het fijner werken in een zakelijke sfeer, terwijl de ander graag een persoonlijke tint geeft aan zijn werkkamer. Bij het inrichten van je werkkamer is het belangrijk om goed te bedenken wat je zelf prettig vindt werken. Hou er wel rekening mee dat een rustige omgeving ervoor zorgt dat je productiever werkt.

Stap 3. Denk na over de meubels

Eerder in dit blog hebben we al geadviseerd om voor een ergonomische bureaustoel en bureau te kiezen, maar welke meubels wil je nog meer in je werkkamer? Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele hangstoel of lekkere stoel om inspiratie op te doen of even te relaxen tussen het werk door.

Stap 4. Zorg voor opbergruimte

Een werkkamer moet natuurlijk een ruimte zijn waarin productief gewerkt kan worden. Daarvoor is het van groot belang dat je al jouw spullen netjes kunt opbergen wanneer je deze (even) niet gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke documenten, mappen en andere spullen. Een archiefkast, opbergdozen of opbergkast zorgt ervoor dat je alles netjes kunt opbergen, zodat niet alles rondslinger op je bureau.

Stap 5. Juiste verlichting

Na bovenstaande stappen is je werkkamer bijna klaar om in te gaan werken. Echter is verlichting ook een ontzettend belangrijk onderdeel van je werkkamer. Met voldoende daglicht hoef je je overdag geen zorgen te maken over de verlichting, maar is er weinig natuurlijk licht? Of werk je regelmatig s avonds? Dan is de juiste verlichting ontzettend belangrijk.


Tags No Tags
Andere interessante artikels: Wordt jouw tuin ook geplaagd? Dit is wat je ertegen kunt doen.
test