Inspiratie voor een badkamer verbouwing

Badkamer verbouwen? Wij bieden inspiratie

Wil je je badkamer verbouwen, omdat je bent uitgekeken op je huidige badkamer? Dan hebben wij je de leukste inspiratie te bieden. Een badkamer verbouwen is namelijk meer dan alleen een badkamermeubel vervangen voor iets nieuws. Door je badkamer te verbouwen, geef je deze een geheel nieuwe uitstraling. Ben jij benieuwd hoe de badkamer van nu eruit ziet? Lees dan snel verder voor onze inspiratie.

Kies voor krachtige kleuren in de badkamer

De kleuren die je kiest voor je badkamer, bepalen voor een groot deel de sfeer die deze uitstraalt. Ga voor krachtige kleuren in de badkamer, zoals koper of goud. Denk aan koperen douches en kranen of gouden kranen en wasbakken. Ook rosé en donkergroen zijn kleuren die steeds meer in de badkamer worden teruggezien. Zorg er echter voor dat je niet teveel van een kleur in je badkamer hebt of teveel kleuren met elkaar combineert, zodat de badkamer een rustige uitstraling blijft behouden.

Bouw een moderne wasbak in

Ook een moderne wasbak mag niet ontbreken in jouw badkamer. Zo kunnen er tegenwoordig steeds dunnere wasbakken en wastafels worden gemaakt. Je kunt hierbij ook kiezen voor natuurlijke materialen die vrijwel niet te onderscheiden zijn van echt marmer of hout. Ook kun je kiezen voor wasbakken van prachtig aardewerk. Ook veel gezien is de wastafel met twee dunne waskommen naast elkaar.

Kies voor moderne tegels

Kies ook voor moderne tegels. Momenteel zijn tegels die geïnspireerd zijn door vroegere tijden helemaal in. En naar verwachting zal dit ook nog een tijd zo blijven. Denk bijvoorbeeld aan de Terrazzo tegels, die oorspronkelijk uit Venetië komen en al honderden jaren geleden werden gemaakt. Deze prachtige keramische tegels zijn tegenwoordig nog mooier dankzij een vernieuwde manier van produceren. Ook zie je veel oude metrotegels van de metrostations in Londen en Parijs terug in de moderne badkamers.

Haal de natuur naar binnen

Ook de natuur naar de badkamer halen is iets wat we steeds meer zien. Dit wordt ook wel de ‘urban nature trend’ genoemd. Deze trend richt zich geheel op een duurzame en natuurlijke inrichting van de badruimte. Waar je bij deze trend aan kunt denken, zijn: veel planten in de badkamer en het gebruik van aardewerk en natuurlijke elementen zoals hout.

Laat jij deze trends ook terugkomen in je nieuwe badkamer? Kijk dan eens rond voor nog meer inspiratie en maak een moodboard voor jezelf om te bepalen hoe jouw nieuwe badkamer eruit gaat zien.

Tags No Tags
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.