4 redenen om te kiezen voor PVC ramen

Wanneer je gaat verhuizen of een nieuwbouwwoning gaat betrekken dan is het verstandig om vooraf te bepalen welk type ramen je in je woning wilt laten installeren. Er zijn veel soorten mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan hout of aluminium. Maar heb je wel eens gedacht aan PVC ramen? Dit type raam is onderhoudsvrij, kent een goede isolatie, is beschikbaar in heel veel kleurensamenstellingen en heeft ook nog eens een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dit zijn toch wel hele grote voordelen wanneer je kijkt naar de toepassing van PVC.

Uitstekende isolatie met PVC ramen

Een van de grootste voordelen van de PVC raamprofielen is de isolatie die deze ramen met zich meebrengen. Of het nu gaat om thermische of akoestische isolatie; met de installatie van PVC ramen weet je zeker dat je geen geluiden meer hoort en dat je de kou buiten de deur houdt. Zorg voor een ideale temperatuur en hou in de winter de kou buiten en de warmte binnen. Houdt haalt hetzelfde niveau aan isolatie, maar dat vergt veel meer onderhoud. PVC ramen zijn voornamelijk onderhoudsvrij, wat een tweede voordeel is van dit type ramen. Wil je een lage energiewoning betrekken? Dan mogen PVC ramen eigenlijk niet ontbreken.

Zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

PVC is een materiaal dat zeer gebruiksvriendelijke en onderhoudsvriendelijk is. Na de installatie van de PVC ramen hoef je deze namelijk nooit meer te schilderen. Zijn ze vies? Dan neem ze eenvoudig af met een doekje en wat sop. Bovendien is PVC 100% recyclebaar wat ook nog eens heel duurzaam is en goed is voor het milieu. PVC profielen zijn dusdanig ontworpen dat ze vuil en stof afstoten. Dus het onderhoud is zeer eenvoudig bij te houden, zonder dat je je verf en kwasten tevoorschijn hoeft te halen.
Kies uit een uitgebreid kleurenpalet

De PVC ramen zijn verkrijgbaar in vele soorten kleuren zodat er voor iedereen wel wat wils aanwezig is. Met een enorme keuze aan kleurcoatings en kleurfolies is de keuze echt enorm. Kies dus de kleur die past bij de stijl van jouw woning en jouw woonwensen en laat je dromen uitkomen. Kies voor een moderne kleur of kies juist voor een klassieke stijl. Echt alles is met PVC mogelijk.

Geniet van een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding:

Het materiaal PVC kent een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien is PVC zeer duurzaam waardoor het materiaal lang mee gaat. En dat is nog niet alles, want door het hoge isolatiegehalte kan je je vaste lasten laag houden. Bespaar dus op je energiekosten met de PVC ramen en deuren en geniet van de vele doordelen.

Fijne eigenschappen van PVC ramen

Zoals gezegd hebben PVC ramen een enorm isolerende werking maar bovendien is het gebruiksvriendelijk en onderhoudsvriendelijk. Het kent het een goede prijs-kwaliteitsverhouding en het materiaal enorm is bijzonder duurzaam. Bovendien zijn PVC ramen in alle soorten kleuren verkrijgbaar waardoor het te gebruiken is in ieder type huis. Laat je ramen en deuren dus perfect aansluiten bij jouw woningstijl zodat jij in een echte droomwoning gaat wonen.

Tags No Tags
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.