Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

Kunstgras wordt geïnstalleerd als een high-performance sportoppervlak voor professionele atleten, maar ook in achtertuinen en voortuinen in heel zie je het steeds vaker voorbij komen. De kunstgrasindustrie groeit snel en er zijn nu meer opties dan ooit voor consumenten die geïnteresseerd zijn in het installeren van kunstgras thuis. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet waar je op moet letten bij de aanschaf van kunstgras.

Is kunstgras geschikt voor jou?

Voordat je kunstgras koopt, moet je een paar dingen overwegen. Ten eerste moet je nadenken over het beoogde gebruik. Als je op zoek bent naar een kunstgrasgazon voor een kinderspeelplaats, kun je het beste kiezen voor een meer betaalbare optie gemaakt van duurzaam materiaal. Als je het kunstgras juist wilt gebruiken voor sporten zoals voetbal of voetbal, dan is het van belang om te investeren in een product van hoge kwaliteit. Daarnaast is het van belang dat je de omgeving overweegt waar je je nieuwe gazon gaat aanleggen. De hoeveelheid zonlicht op dit oppervlak en de hoeveelheid regen die er valt zijn belangrijke factoren die je in overweging moet nemen bij het maken van de keuze voor het juiste type kunstgras.

De kwaliteit van het kunstgras

Je zult merken dat veel kunstgrasproducten gemaakt zijn van verschillende materialen. De samenstelling van het synthetische gazon zal veel van de eigenschappen en kenmerken bepalen.

Dit zijn de meest voorkomende kunstgrassoorten:

Nylon: Dit is een van de meest duurzame soorten kunstgras en wordt vaak geleverd met een garantie van maximaal 10 jaar. Nylon kunstgras is een goede keuze voor gebieden met veel verkeer, omdat het ook na lange tijd intensief gebruikt te zijn geen teken van significante slijtage te vertoond.

Polyethyleen (PE): Dit type van kunstmatig gras wordt vaak gebruikt voor commerciële toepassingen aangezien het zeer duurzaam is en het zich goed houdt in extreme temperaturen houdt.

Polypropyleen (PP): Dit is een ander type synthetisch gras dat zeer duurzaam is en bestand is tegen slijtage door verschillende activiteiten. PP-gras is duurder dan andere synthetische grassoorten, maar het is vaak milieuvriendelijker en vergt na verloop van tijd minder onderhoud.

Duurzaamheid

Kunstgras is niet biologisch afbreekbaar zoals natuurgras dat wel is. Veel kunstgrassoorten worden echter gemaakt van gerecyclede materialen, zoals plastic flessen en andere afvalproducten die anders zouden worden weggegooid. Als je begaan bent met het milieu, kan je een kunstgrasproduct overwegen dat vrij is van schadelijke chemicaliën en gemaakt is van gerecycleerde materialen.

Denk ja dat kunstgras iets voor jou is? Neem dan eens een kijkje bij TopKunstgras!

Tags No Tags
Andere interessante artikels: Alles wat je moet weten over rolgordijnen
4 redenen om te kiezen voor PVC ramen