Waarop moet je letten bij de aankoop van een zitbank?

Een zitbank is een belangrijke aankoop voor binnenshuis. Niet alleen is het een vrij duur meubelstuk, het is ook nog eens erg bepalend voor je interieur.

Een zetel is een meubelstuk dat je op het eerste zicht al moet bevallen. Een ‘tijdelijke’ zetel die er even staat tot je hem beu gezien bent, bestaat niet. Gemiddeld blijft een nieuwe zitbank een jaar of tien staan.

Hier vind je alvast een paar puntjes waar je op moet letten als je een nieuwe zitbank koopt.

Stijl

Koop zeker een zitbank die aansluit bij de rest van je interieur: traditioneel, modern, met veel tierlantijntjes of strak?

Grootte

Houd rekening met de grootte van de ruimte waarin je de zitbank wilt zetten en bepaal welke hoogte, lengte en breedte de zitbank best zou hebben. Om een beter beeld te krijgen, kun je met behulp van gekleurde plakband eens een zitbank aftekenen op de vloer. Niet genoeg? Bouw dan een zitbank op uit lege dozen.

Als je graag al liggend ontspant op de zitbank, vind dan uit welke lengte je nodig hebt om dat comfortabel te doen. Neem een zetel die ten minste jouw lengte heeft tussen de armleuningen.

Een veel voorkomende fout is dat men een zetel koopt en er dan achter komt dat hij niet door de deur kan of niet in de lift past. Neem alle maten op voor je naar de winkel gaat en controleer of hij verwijderbare poten heeft.

Armen of niet?

Als je kamer niet zo groot is, kies dan voor een zitbank zonder armen. Dat doet je kamer er ruimer uitzien.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.