Bescherm je huis tegen inbrekers

Veel mensen zijn het er over eens dat inbraakpreventie noodzakelijk is om hun huis veilig te stellen. Toch zijn slechts weinigen ertoe geneigd om er ook effectief iets aan te doen. Vaak denkt men dat een inbraak hen wel niet zal overkomen. Wanneer die inbraak er dan toch komt, heeft men vaak spijt dat men niet eerder aan inbraakpreventie deed. Zorg ervoor dat dit ook jou niet overkomt.

De voordeur

Een goede inbraakpreventie begint, juist ja, bij de voordeur. Het lijkt evident, maar het wordt vaak vergeten: zorg ervoor dat de voordeur op slot zit. Durf te investeren in goede, degelijke sloten. Sloten kunnen immers niet stevig genoeg zijn om die ongenodigde gasten buiten je deuren te houden. Voorzie daarnaast ook een doorkijkgat in je voordeur. Open je deur enkel en alleen voor die mensen die je kent.

Verhuizing

Wanneer je net in je huis bent getrokken, doe je er goed aan het huis van nieuwe sloten te voorzien. Je bent namelijk niet zeker wie er allemaal (kopieën van) sleutels in zijn of haar (misschien onbetrouwbare) handen heeft. Kies ook altijd voor een betrouwbare slotenmaker. Zorg er tot slot ook voor dat je nauwkeurig bijhoudt hoeveel kopieën van sleutels je hebt laten maken én wie ze in handen heeft.

Ramen

Om inbrekers geen schijn van kans te geven je huis te betreden, voorzie je ook best je ramen van de nodige sloten. Voor het grootste gemak installeer je best sloten van hetzelfde merk op al je ramen. Op die manier ben je sneller geneigd er een gewoonte van te maken om al je ramen op slot te doen. Bewaar de sleutel steeds op een veilige plaats. Zorg er tot slot ook voor dat de bomen en planten je huis niet te veel afsluiten van de buitenwereld. Toegegeven, het is goed voor je privacy, maar inbrekers zullen er gretig gebruik van maken wanneer ze besluiten om jou een bezoekje te brengen.

Licht en lawaai

De twee ergste vijanden van inbrekers zijn licht en lawaai. Het is daarom aangewezen om lichten te installeren die automatisch aangaan bij beweging. Ook handig is het wanneer er via een timer automatisch licht aangaat in de verschillende delen van je huis. Zo lijkt het alsof het huis bewoond is. Bijgevolg zullen inbrekers niet gauw toeslaan. Ook alarminstallaties zijn handig om inbrekers op een afstand te houden.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.