Koop de kinderkamer op de groei

Iedereen weet dat kinderen groeien als kolen. Maar wat doe je dan als je kind zijn of haar kamer ontgroeid is? Je kan toch moeilijk iedere keer een hele nieuwe inboedel kopen? Een paar handige tips voor een kinderkamer op de groei.

Investeer in goede meubels

Goede meubels zijn de basis van de kinderkamer: je mag er dus een redelijk budget voor uitrekken. Investeer direct al in een goede klerenkast die jaren meekan: vaak kan je de planken verleggen zodat er ook babykleren inpassen. Koop niet meteen een groot bed voor een baby want dat is gevaarlijk. Desnoods kan je voor een leuk babybedje altijd eens een bezoekje brengen aan een tweedehandswinkel. Een peuter kan wel in een gewoon bed slapen, vanaf die leeftijd kan je dan een goed en groot bed kopen.

Een tafel of bureau is ook altijd handig: eerst kan het dienen als tafel om de baby te verschonen, om er allerlei spulletjes in op te bergen en later kan je kind de tafel of het bureau gebruiken om huiswerk te maken of om te computeren.
Een boekenkast kan ook altijd dienst doen als opbergplaats voor luiers, knuffelberen, …

Wat je ook doet, koop geen al te modegevoelige meubels. Er bestaat een kans dat de meubels die je nu zo modern vindt, later misschien wel hopeloos ouderwets zijn. Ga voor redelijk lichte kleuren en basisvormen.

Een beetje afwisseling

Hoe kan je er toch voor zorgen dat de kamer er anders uit gaan zien met dezelfde meubels? Je kan de muren een likje verf geven, of nieuwe gordijnen hangen. Ook krijg je direct een heel andere kamer als je de decoratie vervangt: koop een nieuwe lamp, plaats wat planten, vervang de kaarsen, kies een andere kleur voor het dekbed ,… Koop wat extra kussens en wat nieuwe kussenslopen om een gezellige zithoek te creëren…Je ziet het, er zijn heel veel mogelijkheden.

Je kan ook kleinere details vervangen zoals bijvoorbeeld de handvaten van kastjes, een klein tapijtje kopen of de deurposten schilderen.

Als je deze tips toepast, kan je veel geld uitsparen opde kinderkamer. Zo houd je geld over voor vele andere dingen!

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.