Heeft je appartement een make-over nodig?

Het is jouw leefruimte, dus maak het de jouwe! Tijd om je kinderspullen op te bergen, inclusief die knuffel waar je stiekem zoveel belang aan hecht. Introduceer wat stijl in je woonst, zodat je je helemaal thuis kan voelen en genieten van je nieuwe appartement. Schaf nieuwe (en oude) meubels aan.

Essentiële  basisstukken:

Hoge boekenrekken in metaal of hout
Een zijtafeltje of cocktailtafeltje voor naast een barkruk
Tafellampen, vloerlampen en muurlampen (zo bespaar je ruimte)
Bed en bijpassend hoofdeinde (kan zelf gemaakt zijn, bijvoorbeeld een mooie, oude deur horizontaal omhoog gehangen)
Nachttafeltje

Stijltips

Sofa: met een tweedehandse oude Chesterfield scoor je steeds. Probeer bij familieleden iets op de kop te tikken. De kwaliteit doet er niet toe, zolang het maar mooi oogt! Overtrek je sofa desnoods met een nieuwe stof.
Tafel: deze kan dienen als eettafel en ontspanningsruimte. Zorg dat ze hiertegen bestand is. Kies voor het ongewone (bijvoorbeeld afwijken van de standaardvorm of kleur) om voor een zekere uitstraling te zorgen.
Boekenrekken: de ideale manier om warmte toe te voegen aan je leefruimte. Zet er minstens twee boeken op om een intellectuele indruk te maken. Kies voor klassieke titels om in de rekken te plaatsen. Met wat geluk past je televisie net tussen twee rekken, zodat je de kabels subtiel kan verstoppen.
Stoelen: zorg voor een barkruk recht tegenover de sofa, een geschikte zitplaats voor bezoekers. Plaats ook twee traditionele stoelen in hout of metaal.
Licht: licht is essentieel in appartementen. Kies voor lage lampen op de tafels en ga langs bij de lokale elektricien om geld te besparen. Hij kan je ouderwetse lamp veranderen in een moderne lamp.

Accessoires voor warmte

Een vaas met verse bloemen
Bloempotten, porselein of glas gevuld met hoge, groene bamboe
Een grote opbergmand voor magazines
Speciale kussens die niet bij de sofa passen, maar die getuigen van durf
Kaders met familiefoto’s in verschillende maten
Propere, kleurrijke lakens

Trucjes!

Verzorg je muren, vloer en ramen. Je zal versteld staan van hoe alles er ineens veel professioneler uitziet. De rest volgt automatisch.
Gordijnen zorgen voor je privacy. Ze geven een deel van je persoonlijkheid weer.
Kleuren zijn belangrijk. Met een bleke blauwe, zalmkleurige of gele tint zit je altijd goed.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.