Hoe je huis opfleuren met decoratieve spiegels?

Decoratieve spiegels zijn een ideale manier om je huis meer klasse te geven en ruimer te doen lijken.

Decoratieve spiegels kun je in iedere hoek van je huis gebruiken. Spiegellijsten worden vervaardigd uit tal van materialen: bamboe, metaal, glas-in-lood, hout, enz.

De locatie uitkiezen

Voordat je de spiegel plaatst, moet je er natuurlijk eerst een geschikte locatie voor uitkiezen. Kies een plek uit zodat de spiegel iets moois reflecteert en geen lege muur bijvoorbeeld.

Hang een decoratieve spiegel op een muur tegenover een mooi kunstvoorwerp, zodat het het voorwerp weerspiegelt.
Schilder een van de muren in een kamer donkerder dan de andere en hang de decoratieve spiegel aan een muur dichtbij een raam. Zo breng je meer natuurlijk licht en meer diepte in de kamer.

Hang een verzameling decoratieve spiegels in verschillende vormen en maten op tegen een muur. Een originele blikvanger!

In de keuken kun je aan de kraan  een spiegel ophangen om zo te voorkomen dat het water terugspettert en er meer licht in de keuken valt.

Plaats spiegels op je minder mooie meubels. Zo krijgen ze toch weer iets meer klasse.

Plaats een decoratieve spiegel op een plaats waar het een boeiend tafereel reflecteert, bijvoorbeeld een open haard. Zo krijgt de kamer meer charme.

Kopen

Decoratieve spiegels vind je in interieur- en antiekwinkels. Ze kunnen vrij duur zijn. Als je een goedkope spiegel wilt, neem dan zeker eens een kijkje op rommelmarkten en zoekertjessites.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.