Verander je interieur: gebruik wat je al hebt!

Beginnen de lentekriebels er bij jou ook voor te zorgen dat je graag het interieur van je woning nog eens wil veranderen, maar heb je geen geld om allerlei nieuwe spulletjes te kopen of vind je dat gewoon niet nodig? Lees dan zeker deze tips en kom te weten hoe je een woning een nieuwe uitstraling geeft door alleen je eigen spullen te gebruiken.

Stap 1: herschik je meubels

Je zou ervan versteld staan wat het herschikken van de meubels die je al hebt, kan bereiken. Het lijkt wel alsof je een hele nieuwe kamer hebt! Zet je kast bijvoorbeeld eens in een heel andere hoek van de kamer of plaats de zetels overdwars en creëer zo een eigentijdse zithoek.

Stap 2: verander de muurdecoratie

Als je de muurdecoratie compleet verandert, gaat de kamer er ook helemaal als nieuw uitzien. Een paar leuke ideeën:

Maak een collage van allemaal fotokaders op de muur
Hang een leuke stof aan de muur
Hang een schilderij eens ergens anders
Heb je nog verf over van een verfbeurt? Probeer dan wat leuke figuren op de muur te schilderen
Zet een paar pronkstukken op een mooie kast, zo krijgen ze alle aandacht die ze verdienen, zeker als je de rest van de muurdecoratie sober houdt

Stap 3: zet lampen, kaarsen en andere spulletjes eens ergens anders

Nog een simpele oplossing die voor veel effect zal zorgen: zet al je spulletjes zoals kaarsen, fotokaders, beeldjes eens op een heel andere plaats. Je zal zien dat het er direct heel anders uit gaat zien.

Zet alle spulletjes bijvoorbeeld samen per kleur (een paar mooie goudkleurige kaarsen bij een leuk goudkleurig beeldje,…)
Verander de volgorde van de spulletjes: als je bijvoorbeeld de kaarsen op grootte rangschikt, is het een leuk idee om de volgorde te doorbreken en ze gewoon nonchalant neer te zetten
Leg de kussens eens op een andere bank. Misschien heb je nog andere kussenhoezen? Dan kan je de hoezen vervangen en lijkt het alsof je gloednieuwe sierkussens hebt!
Zet kaarsen eens in een heel andere hoek, zo heb je een andere belichting in je huis en ziet het er ook weer vernieuwd uit.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.