Tekort aan ruimte, overvloed aan capaciteit!

Velen van ons voelen zich beperkt in ruimte. Door enkele kleine aanpassingen kan je echter dat kleine appartement omtoveren in een ware loft. Essentieel zijn meubels. Je gebruikt ze, ze stralen een bepaalde stijl uit en moeten zorgen voor een maximum aan comfort. 10 tips om je kleine ruimte te vergroten:

1. Ga voor verticaal: Verkies hoge meubels boven brede meubels om zo weinig mogelijk kostbare oppervlakte te gebruiken.

2. Gebruik je muren: Hang een schap of een rek op om je favoriete collectie tentoon te stellen, hoeden op te hangen of om je cd’s en boeken op te plaatsen.

3. Verborgen ruimtes: De hype van vandaag zijn tafels met een maximale opbergruimte. Zoek een tafel met, al dan niet verborgen, lades, een schap of zelfs een glazen blad waaronder je je favoriete collectie kan leggen.

4. Opstapelen: Opklapbare stoelen zijn uitstekend om een groot feest te geven en zijn handig om daarna weer op te bergen. Door ze op te stapelen verspil je trouwens een minimum aan ruimte.

5. Zachte dromen: Je zal beter slapen wetende dat je de ruimte onder het bed nuttig gebruikt, uiteraard in stijl. Gebruik decoratieve dozen en opbergbakken om je winterkledij, kladpapier of sportoutfit in op te bergen op een ordelijke manier.

6. Inklapbare deuren: Wanneer je een kast koopt, let er dan op dat je de deuren kan inklappen. Zo heb je meer ruimte als de deuren open zijn.

7. Zoek in de kinderafdeling: Kindermeubilair is speciaal ontworpen voor kleinere kamers, maar is ook uitermate geschikt voor volwassenen. Heb je een kleine logeerkamer of een smal bureau? Een kinderkleerkast of jeugdbureau zijn de ideale maten.

8. Rollen, rollen, rollen: Veel meubels hebben wieltjes. Koop een zetel, een salon- of keukentafel op wieltjes.  Geniet van de extra mobiliteit en capaciteit van een modieus en praktisch meubelstuk met wielen.

9. Klap dicht: Een grote eettafel is nu eenmaal te groot voor een kleine eetplaats. Ga op zoek naar een tafel met afneembare vleugels en zet ze enkel volledig open op grote feestjes.

10. Accentueer: Een spiegel past overal en in elke kamer. Ga bij voorkeur op zoek naar een kleine spiegel. Een spiegel voegt licht en diepte toe aan kleine ruimtes. De juiste keuze van accessoires zet bovendien je persoonlijkheid in de verf en benadrukt de intimiteit van kleinere ruimtes.

Andere interessante artikels:
© 2023 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.