Top 10 van meubels die je moet hebben

Sommige mensen proppen hun woonst vol met meubels, maar eigenlijk zijn er maar een stuk of tien die echt noodzakelijk zijn.

1. Een duurzaam bed

Een derde van je dag spendeer je in bed. Overbodig te zeggen dat een comfortabel en stevig bed een must is. Koop de beste kwaliteit die je je kan veroorloven. Je zal het tenslotte langer dan 10 jaar moeten gebruiken. Koop desnoods tijdelijk een luchtbed terwijl je spaart voor een duurzaam bed. Het luchtbed kun je later in de logeerkamer plaatsen.

2. Een eettafel

De meeste eettafels zijn rond of rechthoekig en redelijk duur. Als noodoplossing kan je een tafelblad op een stevig onderstel plaatsen en bedekken met een mooi tafellaken.

3. Stoelen om te dineren

Stoelen moeten kleur en schoonheid toevoegen. Hou er rekening mee dat ze comfortabel genoeg zijn om een uitgebreid etentje te houden. Stoffen stoelen zitten het makkelijkst. Stoelen met leuning ogen luxueus en kan je als extra zitplaatsen in de living gebruiken.

4. Een gemakkelijke sofa

Sofa’s heb je in alle vormen, kleuren, stijlen en prijsklassen. Kies de beste die je je kan veroorloven. Naast een bed is dit het belangrijkste meubelstuk dat je het langst zal gebruiken. Het aanbod is groot en de keuzes zijn oneindig dus informeer je goed!

5. Een ladenkast

Dit is in de badkamer handig voor handdoeken en washandjes, in de slaapkamer voor kleren, in de speelkamer voor speelgoed, in de bureau voor dossiers of als meubilair in de living voor boeken en cd’s. Je kan het ook in de hal gebruiken als dressingkast voor hoeden, sjaals en handschoenen.

6. Een kleerkast

Je kan je kleren erin ophangen, er lakens in leggen of spulletjes in opslaan. Ze kan geplaatst worden in elke kamer. Met deze aankoop kan je nooit iets mis doen!

7. Bijzettafeltjes

Ze kunnen in de living geplaatst worden om magazines of boeken op te leggen. Bijzettafeltjes kunnen ook dienen als nachtkastjes waar je bijvoorbeeld je leeslamp of wekker op zet.

8. Een poef

Je kan kiezen tussen een grote of een kleine poef. Gebruik hem als  verlengstuk van de zetel om je voeten op te leggen. Je kiest best voor een stevige bekleding van stof of leer zodat je de poef niet beschadigt met je voeten.

9. Lampen

Oude huizen zijn vaak overbelicht. Plaats dimschakelaars zodat je je licht zelf kan regelen afhankelijk van de sfeer die je wil scheppen. Plaats vloer- of tafellampen naast zitplaatsen. Kies stoffen lampenkappen voor extra licht en metalen lampenkappen om het licht naar beneden te richten.

10. Een gastenbed

Kies voor een zitbank. Zo heb je een extra zetel en een goed bed voor je gasten. Ook luchtbedden zijn gebruiksvriendelijk: ze zijn in een handomdraai geplaatst en opgeborgen.

Tags No Tags
Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.