Bescherm je interieur tegen je huisdieren

Kom jij bij het lezen van decoratietips ook altijd tot het inzicht dat je er niets mee kunt aanvangen, alleen omdat je een huisdier hebt?  Tussen het kwispelen en de kauwsessies door vindt je viervoeter altijd wel de tijd die prachtige nieuwe kussens kapot te scheuren of  die grote vaas omver te lopen…

Decoreer je muren

De makkelijkste manier om je kamer te decoreren en tegelijkertijd te voorkomen dat je huisdier alles vernielt is door je muren te gebruiken. In plaats van koffietafeltjes, vazen en beelden, kun je verschillende spiegels ophangen. Hang de spiegels in een groep bij elkaar en maak er iets creatiefs van. Een aanrader zijn ook versierde metalen kapstokken. Zelfs als er maar een kapstok hangt, kan het de aandachtstrekker van de kamer worden.

Hou het simpel

Het is algemeen geweten dat je je interieur beter eenvoudig houdt als je kleine kinderen hebt. Maar hetzelfde geldt vaak voor huisdieren. Maar eenvoudig hoeft niet saai te zijn! als je hond graag kauwt, kun je bijvoorbeeld voor glazen of metalen tafelbladen kiezen. In plaats van bloemstukken kun je kiezen voor glazen kruiken met stenen, knikkers of andere onverwoestbare stukken in.

En wat met de meubels?

Baasjes hanteren vaak een strikt ‘geen dieren op de meubels’-principe. In theorie kan dit werken, maar in praktijk is het vaak moeilijk je huisdieren 100% van de tijd van de meubels weg te houden. Veel huisdiereigenaars hebben leren leven met opengekrabde en stukgekauwde meubels. Toch is ook dit probleem eenvoudig op te lossen. Zorg voor dikke dekens die bij je decor passen en drapeer ze rond je meubels. Als je bezoek hebt, hoef je dan alleen maar de dekens weg te halen voor propere en haarloze meubels.

Huisdieren hebben betekent niet dat je huis geen stijl mag hebben. Je moet alleen iets selectiever en creatiever worden en over iedere verandering goed nadenken.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.