Tips om via sfeervolle verlichting efficiënt energie te besparen

Wist je dat je gewoon door je huis efficiënter te verlichten veel energie kan besparen? Door volgende tips op de kamers in je huis toe te passen, kun je niet alleen veel energie besparen, maar ook meer sfeer aan je huis toevoegen.

Badkamer

In veel moderne huizen ligt de badkamer naast de slaapkamer. Je wilt natuurlijk niet dat het licht van de badkamer ’s nachts je partner wakker maakt. Zorg er daarom voor dat het licht niet meteen op het bed valt. Dat is eigenlijk het enige detail waar je op moet letten. Zorg er verder gewoon voor dat het licht in de badkamer helder genoeg is.  Gebruik spotjes om de spiegel en de wasbak te verlichten.  Spotjes kun je ook gebruiken om de mooie details in je badkamer te accentueren.

Slaapkamer

Ook de verlichting op de je eigen slaapkamer en op de kinderkamer verdient voldoende aandacht. Installeer de lichtschakelaar vlakbij de deur, zodat je het licht makkelijk aan- en uit kunt doen wanneer je de kamer binnengaat of verlaat en het minder snel vergeet. Plaats nachtlampjes naast je bed, zodat je rustig nog wat kunt lezen voordat je gaat slapen. Plaats op je bureau een goeie lamp. Slechte verlichting zal je immers belemmeren te studeren of te werken.

Eetkamer

De lampen in een eetkamer moeten vooral het voedsel verlichten. Een booglamp doet het dan ook uitstekend in een eetkamer. Hang boven de eettafel halogeenspotjes, zodat er geen licht verloren gaat aan andere plaatsen. Voor de rest van de kamer kun je kiezen voor zacht wit licht, met een dimmer om een meer romantische sfeer te creëren.

Keuken

In de keuken bereid je iedere dag minstens één maaltijd. Deze ruimte moet altijd proper zijn, daarom is het belangrijk dat je voldoende verlicht. Een ronde spaarlamp geef schaduwvrije, heldere resultaten.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.