Tips voor de inrichting van je badkamer

Een van de meest belangrijke dingen bij het inrichten van je badkamer dat je moet stilstaan bij de algemene architecturale regels. Misschien heb je wel een paar unieke ideeën voor je badkamer, maar boven alles moet de ruimte natuurlijk makkelijk toegankelijk en veilig blijven. Door goed na te denken over de ruimte en de juiste materialen en accessoires te kiezen,  kun je ongelukjes voorkomen en het verplaatsen vergemakkelijken.

Je badkamer decoreren

Door kleine dingen te wijzigen en reeds aanwezige badkamermeubels te verplaatsen, kun je je badkamer een heel ander uitzicht geven. Als alle sanitaire voorzieningen in je badkamer goed werken, heeft het geen zin nieuwe leidingen te leggen. In plaats daarvan kan je misschien eens een nieuw likje verf of nieuwe mozaïektegeltjes  proberen.

Gebruik vooral natuurlijke kleuren of lichte pastelkleuren, met een paar lichtere, heldere accenten. De kastjes in de badkamer kun je in een lichtere kleur verven.

Kies voor de vloer duurzame materialen als steen of keramiek. Deze komen in een breed aanbod van natuurlijke kleuren en texturen. Keramische tegels vind je ook in allerhande verschillende patronen. Vinyl- of houtvloeren zijn prachtig in een badkamer, maar vragen ook heel wat meer onderhoud.

Sanitair

Verbeter het uitzicht van je badkamer met een aantrekkelijke badkuip, toilet, , kranen, schouderkop en wasbakken. Neem je tijd om alles te kiezen.  Kies voor een flexibele doucheslang en installeer een temperatuurregelaar, zodat je jezelf niet kunt verbranden. Als je alleen een douche hebt, denk er dan eens over er een zitje in te installeren.

Licht

Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen en vul dat aan met artificieel licht. Dim- en sfeerlichten laten je toe de hoeveelheid licht aan te passen, zodat je je ook op je badkamer volledig kunt ontspannen. Bijkomend voordeel: als je het licht dimt, verbruik je minder elektriciteit.

Decoratie

Op een glazen rek of rekken kun je persoonlijke spulletjes kwijt: beeldjes, stenen, schelpen, enz. Je handdoeken, zeepjes, badzout en andere toiletspullen kun je bijvoorbeeld opbergen in een rieten kist.

Koop handdoeken, badkamer- en douchegordijnen in funky kleuren die goed bij elkaar passen.

Kaarsen kunnen voor een gemoedelijke sfeer zorgen. Plaats een paar kandelaars in je badkamer.

Zet een stoel in je badkamer. Die zal van pas komen bij het aanbrengen van make-up, het drogen van je haar of het knippen van je nagels.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.