Tips voor een snelle schoonmaak

Niemand houdt echt van poetsen. Maar hoe sneller en efficiënter je schoonmaakt, hoe sneller jij je weer met andere zaken kunt bezighouden!

Breng orde in je schoonmaakproducten

Snel poetsen lukt je niet omdat je voor je kan starten nog moet zoeken naar de juiste schoonmaakproducten? Breng dan structuur en orde in je poetsmiddelen. Leg voortaan je schoonmaakproducten soort bij soort zodat je niet meer hoeft te zoeken naar de juiste combinaties.

Turn up the volume

Om je schoonmaaktempo te verhogen, kan je een beroep doen op muziek. Jawel, door de juiste muziekkeuze te maken krijg je meer energie, waardoor je sneller zal poetsen. Het is daarenboven nog leuk ook. Haal dus vooral die cd’s met snelle, energieke en vrolijke muziek boven.

Begin met het moeilijkste karwei

Wanneer je een lastig karwei uitstelt tot het einde van je poetssessie, krijg je een slecht humeur en zal je proberen het karwei zo lang mogelijk uit te stellen. Wanneer je daarentegen met dát karwei begint, zal je net energie krijgen om ook de rest snel af te werken.

Poets alleen wat gepoetst moet worden

Het klinkt logisch, maar toch slagen velen erin om nodeloos tijd te spenderen aan het schoonmaken van zaken die eigenlijk niet gepoetst moeten worden. Poets daarom voortaan enkel vuile dingen en bespaar je veel moeite én, inderdaad, tijd.

Doe het meteen

Zie je troep op het aanrecht of ligt je salontafel er rommelig bij? Poets het dan meteen op. Het zal je op lange termijn veel tijd besparen.

Doe aan multi-tasking

Schoonmaken leent zich perfect tot multi-tasken, het combineren van taken. Onthoud dat poetsmiddelen meestal niet meteen werken, maar een inwerktijd vergen. Die tijd kan je benutten om ondertussen andere zaken op orde te brengen. Op die manier bespaar je kostbare tijd én verkrijg je een betere reiniging!

Van boven naar beneden

Om tijd te besparen, poets je best van boven naar beneden. Start met andere woorden steeds bovenaan een oppervlakte en werk naar beneden toe. Zo vermijd je dubbel werk om de spetters die je maakt of het stof dat je verspreidt weer schon te maken.

Van droog naar nat

Een andere, laatste, tip die we je meegeven is om van droog naar nat te poetsen. Hoe je dat doet? Doe je ‘droge’ poetsrituelen (afstoffen, vegen, …) eerst en sluit af met een natte poetsbeurt. Hoe meer vuil je droog verwijdert, hoe minder vuil je nodeloos verspreidt én hoe minder kostbare tijd je verpilt.

Andere interessante artikels:
© 2024 · huisentuininformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.